Hanilast läheb presidenti valima Olavi Vainu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Olavi Vainu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: arhiiv

 

Hanila volikogu otsustas eile õhtul, et saadab presidenti valima volikogu aseesimehe Olavi Vainu (pildil).

Vainu poolt hääletas kuus volikogu liiget kümnest. Volikogu valis oma valijamehe nelja kandidaadi hulgast. Kristi-Carolina Reinmaa (VL Koduvald) sai ühe hääle, Meelis Malk (VL Hanila Kogukond, EKRE) sai kaks häält ja Kalle Vainula (VL Hanila Kogukond) ühe hääle. Valijamehe kandidaadiks esitati ka volikogu esimees Mardo Leiumaa (VL Koduvald), kes ennast taandas. 

„Uus ja raske asi. Aus vastus on, et vara öelda,” ütles Vainu vahetult pärast istungit Lääne Elule selle kohta, kelle poolt ta valijameeste kogus hääletab. Vainu lubas kombata volikogu meelsust, mõelda oma peaga ja jälgida ühiskonnas toimuvat. Vainu käis presidenti valimas ka 2006. aastal, mil presidendiks sai teist ametiaega Toomas Hendrik Ilves. Vainu kandidatuuri esitas volikogu liige Helju Viikmann (VL Koduvald). 

Vainu (1972) on parteitu. Ta kandideeris volikokku valimisliidus Koduvald. Vainu on lõpetanud põllumajandusakadeemia agronoomina. Ta on olnud Vatla ja Virtsu kooli direktor ning mõlemas õpetaja, praegu on ta keskkonnaagentuuris eluslooduse osakonna spetsialist. Vainu on volikogu liige 1990. aastate lõpust, korra on ta olnud ka volikogu esimees. 

1996. ja 2001. aastal käis Hanilast presidenti valimas Kalju Hallik (parteitu).

Peale Hanila on valijamehe määranud ka Noarootsi, kust sõidab presidenti valima volikogu kauaaegne liige Vladimir Belovas (Keskerakond). Täna valivad valijamehe Lihula ja Martna, homme Nõva, Kullamaa ja Lääne-Nigula vald.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
artikli
7 aastat tagasi

järgi ei saa küll midagi otsustada. Rääkkida ja lubada võib kõike. Mingi Hiina võrdlus on lausa kohatu ja kui presidendil on nii suur võim ja tarkus teha Eesti täiesti uueks riigiks, siis miks seda veel tehtud pole. Riiki juhib valitsus, mitte president. Valitsus on aga meie endi valitud saadikutest kokku pandud.

kahju
7 aastat tagasi

kui mõni riigikodanik pole veel aru saanud, et Ilvesel 2 ametiaega läbi saab. Mis puutub Helmesse, siis ameteid on teisigi, pole mõtet trügida sinna, kuhu ei mahu.

valijamees,
7 aastat tagasi
ka arvaja
7 aastat tagasi

Helme ei sobi nendele kes ei taha retoorilise poliitika äärmust eesti mõistes: pätile malka ja politseile palka stiilis. Kus on sellise lause sisu? mida tehakse reaalselt – pätile antakse malka ja politseile palka? Homod on homod ja neeger on neeger teema – kus võetakse sellist meest tõsiselt tänapäeval? Helmete jutt on täis niipalju retoorikat ja muud sinna lihtsalt ei mahugi. Retoorikapresidenti ei ole Eestile vaja. Pigem Kaljurand – tasakaalustaks eestlaste venelaste teemat isegi veidi ja välispoliitikas ei ole ka eilne ning see on presidendile oliuline. Samui suudab inimestega suhelda ilma rapsimiseta ja teisi mahategameata. Samuti miks mitte naispresident Eeestile. Usun… Loe rohkem »

ei ole
7 aastat tagasi

meile vaja Helmet. Presidendiks saaval inimesel peaks olema tugev maailmatunnetus ja teadlikkus , samuti peaks ta olema teada-tuntud ka mujal maailmas. Nii, et vaata kustpoolt tahes ei näe ma rohkem kui Kallas v. Kaljurand, kuid tema pole ju veel üldse end üles seadnudki. Kui aga äkki ilmuks veel keegi seni väljahüüdmata nimi kandideerima oleks igati tervitatav.

Ardi
7 aastat tagasi

Mille poolest pole Helme president kogu rahvale? Kas homodele mittesobiv?

Ülo
7 aastat tagasi

Su text ei ole huvitav,Helme sokutaja,katsu midagi muud välja
möelda.Helmet ei vali keegi,on vaja
presidenti kogu rahvale,mitte ekrele.

valijamees Vainu, tee õige otsus!
7 aastat tagasi

Ent miski siin päikese all pole igavene. Kuitahes ettevõtlik ja uuenduslik võimu ülevõtja ka poleks, ajapikku tema energia ja uuenduslikkus kahanevad. Saabub uus stagnatsioon ja selle kulminatsioonis annab taevas uue mandaadi jõule, kes seisaku purustada suudab. Nii korduvadki tsükliliselt kriis, uuenemine, õitseng, langus, stagnatsioon ja seejärel uus kriis ning mandaadi üleandmine värsketele jõududele. Kiltrid, kupjad ja aidamehed pole kunagi olnud rahva enamus. Nad pole kunagi astunud ühte jalga rahva enamusega. Ei astu ka praegu. Rahvas aga ootab juhte, kes astuvad temaga ühte jalga. Mart Helme on tõestanud, et ta ei ole võimu esindaja rahva ees, vaid rahva esindaja võimu ees.… Loe rohkem »