Kuula artiklit, minutit ja sekundit
0:00 / :
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 31
Täna keskpäevaks oli Haapsalus Karja tänavale püstitatud hulganisti välirestorane, igas ühes neist pakuti maitsvaid hõrgutisi. Ehkki pidevalt sadas vihma, jagus külastajaid toidufestivalile küllaga.
Fotod: Arvo Tarmula
Artikkel jätkub peale reklaami
Reklaam
Lõhn oli hea. Terve linn haises nagu supiköök.
ega ta niiväga suur polnudki aga köhu sai täpselt nii täis, et köik muud asjad käid seal üritusel maitsmata.
Nagu eelmises jutulöigus mul keelati sinna karja hulka minna,et
vingub ja vigiseb,nii ma ei käinudki,pealegi vihma ka sadas.Aga
nagu teiste kommidest sai lugeda,mitte midagi ei olnud paranenud.Trügimine,kallid portsud,kusagil pole süüa,ainult püsti.Jube hea maitseelamus!Kui ma
soovitasin,et tehku lossipargis vöi
selle taga,siis promenaad on parim
variant.Aafrika rannast Kuursaalini
välja,seal vahel haljasalal vöiks
rahvas piknikku pidada erinevaid
roogi maitstes.See oleks töeline
pidu,Maitsete Promenaad.Ja Kuursaali saaks esinejad.Kunagi
veinipäevadel toimus seal midagi
sarnast,isegi siga grilliti.Miks
mitte siis järgmisel aastal.Ja veel
vabandan ette,seda on vist palju
tahta,väikesed ampsud kui mitte muidu,siis sentide eest.Et saaks
vöimalikult palju maitsta ja vötta
siis köige enam maitsva.Tehke vöi
vöistlus,köige suurem maitseelamus.
Jöudu ja tahtmist!Tänavuaastasest
jäi kölama suur 9eurone hamburger?
Aga skorbuudi omanikele ei pakutud midagi. Õnneks raha ka pole ja leiba saab vedelel kujul.
Miks peab nii palju sööma?
pagan, ajasite mul nüüd nende juttudega kõhu tühjaks :/
Vabandust, tahtsin lisada, et lisaks sellele, et promenaadil oleks rohkem ruumi, on seal ka rohkem vöimalusi istuda (kui toitlustajad ise ei raatsi pinke kaasa vötta) ning Mart Juurde disko saaks toimuda Kuursaali kõlakojas mille ees on palju ruumi. Ning eeldusel, et on ilus ilm siis oleks päris lahe seal augusti päikeseloojangu saatel tiksuda ja head paremat maitsta. Ei meenugi, et promenaadil oleks hilise öhtuni midagi toimunud.
muideks, antud üritus oli korraldatud 200meetrisele lõigule aga kui see korraldada Promenaadil siis saaks kasutada ligi 550meetrist juppi plus Tobiase pargi ala. Lisaks sellele ajaksid ka kohalikud sööklate pidajad enda tagumikud välja mitte ei vahiks mugavalt peatänava ääres (kuigi nad jäid vist selle suitsu ja telkide varju ja neid ei märgatudki eriti)
et nii korraldajad kui pakkujad neist kommentaaridest midagi ka õpivad ja järgmisel korral mõne soovituse arvesse võtavad. Kõige olulisem oleks arvestada portsjonite muutmine maitsmisportsjoniteks ja sellele vastavalt ka hinna kujundavad. Ma ei soovi mugistada püstijalu 1 burger mis maksab 9euri.Sooviks kolme väiksemat erinevat toitu mis kokku teeks sama hinna ja tutvun 3-me erineva tootega.
ja nii oligi. käsitöö õllesi oleks tahtnud proovida, näiteks pisikeste plastikust pitside sees aga ei, sai ainult topsi vöi pudeliga 4-5 euri eest.
et kõht korralikult ja maitsvat täis süüa ei pea nüüd küll kuhugi karjas ja ühel päeval karjatänavale minema, raha tuuldeloopida võib igalpool
..ja ikka on olemas targad kommentaatorid, kes ainult vinguks. Võtke kätte ja tehke ise üks vähemalt sama suur üritus ja tehke see paremini! Diivanil õiendada ja kritiseerida oskame me kõik.
Igal juhul kiitus kõigile korraldajatele ja loodetavasti on teil jõudu ja tahtmist seda ka järgmisel aastal teha.
Mida sa ärritud? Siin on ju enamuses väga asjalikud kommentaarid kuidas üritust järgnevatel kordadel paremini korraldada.
Kas Toivo oligi see, kes suhkruvatti müüs?
osa pakkujaid ei saanud vist hästi aru .et tegu on tänavatoidu festivaliga ja olid lihtsalt äri peal väljas. Kui ürituse mõte on tutvustada ja propageerida toitu siis tulnuks teha palju erinevaid pisikesi portsione ,et klient saaks võtta siit ja sealt mitmeid uusi tooteid ja maitseid. Arenguruumi järgmiseks korraks on. Viisakas oleks midagi ka degusteerimiseks tasuta pakkuda.Selline lähenemine kasvatab klientuuri.
Kella viiest olid paljud toitlustajad üldse lahkunud juba. Aga jah kui tullakse end tutvustama siis olgu portsjonid väiksemad ja rohkem asju tasuta degusteerimiseks. Seal tundus, et köik tulid tavalisele laadale/suveüritusele lihtsalt toitu müüma. Üks toitlustaja pakkus saslõkki. Eeldasin, et taolise ürituse puhul on erinevad lihad, otse tulelt, erinevalt valmistatud ja saab mekkida kuidas miski maitseb. Reaalsuses vöttis müüja soojanõust leiged, ära kuivanud lihakäntsakad ja pani juurde soojendatud friikaid ning küsis selle nalja eest 5 rutsi.
Toitude tutvustus kui selline, oli kohati puudulik. Kui küsisin, vabandust mida te pakute (Caspacho Kumato nimeline toode), siis pomiseti vastuseks, et terav kaste, ohtlik lapse suule. Kõik võõramaa keelne pakend ja tekst. Pinnimise peale tuli välja, et puhas Eestimaine kaup!
Stiilsed ja head kohad olid: Reval kondiiter, GrillChill Gebab, Välipitsa oma haagisel pitsaahjuga, Estonian Burger Factor, Food-attack, Metsikult Maitsev Linnamäe Lihatööstus, pikk saba oli ka spiraal-friikartuli pakkujal. Kahjuks (või õnneks) ei vastanud esialgne toidukohtade skeem tegelikkusele, seda oli muudetud. Oli lisandunud uusi, mis oli muidugi hea.
Õhtude Mart Juure retrodisko oli väga vahva, tantsida said lapsed-emad-isad-vanaisad-vanaemad, kõik kes kohal olid. Ka kioskide teenindajad lõid tantsu kaasa 🙂
köik hea ja parem oli esimese paari tunniga otsas. teiseks olid köik putkad surutud üksteise otsa ja inimesed elasid teineteisel seljas. ning maas olid igalpool mingid suured kaablid plus üle tee jooksid mingit puust asjad mille otsa inimesed koguaeg koperdasid. järgmine aasta võiks selle ürituse Promenaadile ja Tobiase parki viia.
ning kui toitlustajad tulevad oma menüüd tutvustama vöiks pakkuda köike näiteks 25 prossa odavamalt kui tavaliselt ning lisaks ka väiksemates kogustes. kui ikka 9 eurose burgeri korraga ära sööd siis on magu paistes ja ülejäänu jääb proovimata.
Promenaad on hea mõte. Aga kas seal nii palju voolu on kui kõigile vaja? Portsud oleksid võinud jah väiksemad olla. Palju sa ikka jaksad. Aga muidu oli tore.
Värviline suhkruvatt??????!!!!!!!