Haapsallu saabub pagulaspere Süüriast

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

põgenik pagulaneFoto: Scanpix

"Esimesed viis Haapsallu ümberpaigutatavat sõjapõgenikku on Süüriast pärit perekond. Pere koosneb emast, isast ja kolmest eelkooliealisest lapsest,“ ütles Lääne Elule MTÜ Pagula tegevjuht Maarja Pikmets.

Siseministeeriumi teatel on pereisa õppinud automehaanikuks, naine on töötanud meditsiinivaldkonnas. 

Tegemist on esimeste sõjapõgenikega, kes saabuvad Eestisse ametliku kokkuleppe alusel ja paigutatakse elama Haapsallu.Praegustel andmetel jõuab perekond Haapsallu aprilli viimastel päevadel ja neile sõidab vastu MTÜ Pagula tugiisik. Pere jaoks on valmis seatud üürikorter, mille Pagula leidis avalikult üüriturult.

„Kuna tegemist on inimestega, kes on palju läbi elanud, vajavad nad ennekõike aega ja rahu uude koju sisseelamisel. Palume austada nende inimeste privaatsust ja loodame kogukonna mõistvale ja sõbralikule suhtumisele," lisas Pikmets.

Perekonna edasine toetamine toimub Haapsalu linnavalitsuse ja MTÜ Pagula koostöös.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
!
8 aastat tagasi

Ma tõsiselt kahtlen,et sellel süüria perekonnal saab siin rahulik elu olema ja selles ei ole mõtet süüdistada linnarahvast vaid neid,kes nad siia saatsid ,teades et neid siia ei oodata. Elanike seisukohad on teada , nüüd on ilmselt hilja paluda,et ärgem tehkem neile uut sõjatannert.

N50+
8 aastat tagasi
Reply to  !

Sõjatannert loote ise oma mõtteviisiga. natuke inimlikkust ja mõistmist – see aitab neil kindlasti paremini kohaneda. Oma põhiolemuselt on nad samasugused Homo sapiensid nagu mina, Teie ja kõik inimesed me ümber. On halbu, on häid, on vahepealseid. “Süüria põgenik” ei võrdu veel kriminaalkurjategijaga, seda erit veel lastele mõeldes

K.
8 aastat tagasi
Reply to  N50+

Oleks et me piirdume selle ühe perega, aga nii mina, sina kui ka pagula teame, et neid tuleb veel. Ja juba see tänavapilt väikses Haapsalu linnas oleks vastuvõtmatu.

Kodanik
8 aastat tagasi

Miks ei tohi küsida, kas siia saadetavate pagulaste puhul on ka kontrollitud, kas nad on seksuaalselt rahuldatud, et neil ei tekiks mingit seksuaalset eriolukorda,mille tõttu peame mures olema oma tütarde või poegade pärast? Austrias nt vägistas põgenik veekeskuses oma seksuaalse eriolukorra tõttu 10 aastase poisi.

ma arvan
8 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

et sina seda pealt ei näinud vöi olid juures,loed palju delfit!!! Teie tütrekesed ja pojad oskavad ennast ilma sisserandajateta rahuldada,mine öisesse Aafrikasse vöi vaata õhtul tänavatel ringi,saad pihta.

K.
8 aastat tagasi
Reply to  ma arvan

Me räägime lastest, ütleb see sulle midagi. Ilmselgelt ei käi lapsed öisel Aafrika tänaval. Päris haige mõtlemine ikka, mulle tundub, su oma mõistus on kogunenud sinna kahe jala vahele.

Katlakütja
8 aastat tagasi

Tuli teeb õigust..

?
8 aastat tagasi

Kas majarahva käest on küsitud,et on nad nõus pagulastest naabritega? Mina tahaksin küll teada seda,juhul kui mina majja üüritakse korter süürlasest põgenikele.

Anonüümne
8 aastat tagasi
Reply to  ?

Jah, aga teistel juhtudel ei pea ju ka omanik teatama, kellele ta korteri üürile annab. Ei ole ju nii, et vaatame naabritega üle ja siis koos otsustame, sest järsku mulle ei meeldi kellegi nahavärv, rahvus, tõekspidamised vms.

No
8 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

Kui see üürnik ikka haisev on ja trepikoda reostab , öörahust kinni ei pea, lendab ta kus krt.

...
8 aastat tagasi

Appi, mis toimub?!!!! Kuidas saab niimoodi lahmida? Poleks uskunud, et linnarahvas nii vaenulik võib olla. Tulge mõistusele!

jahhh
8 aastat tagasi

minagi loen ja imestan seda õelust ja kurjust … ja väga loodan, et Haapsalus säilib rahu, sõbralikkus ja inimlikkus…. Ärge muutuge vihkavateks inimloomadeks. Ei ole see pere süüdi, et Haapsalus on elu-olu just selline, nagu ta on…
Selle muutmiseks peaks ikka kuhugi mujale, kuskil mujal ja kellegi teise poole pöörduma.
Siin, ajalehe kommentaariumis anonüümselt lahmimine ei näita just parimat “külge” 😛
Päikest kõigile, mu kallid haapsallased!! 🙂
Igatahes …. 😉

jah
8 aastat tagasi

äkki näitad eeskuju?

Aleksei
8 aastat tagasi

Elan syndin Haapsalus einäe suur vahet kas linnas vene või eesti purjus kamp. Trollivad ja trollivad kõik need. Fobi on teine asi juba. Psyholog tööab iga päev ju:))) eestlased ise syydi et lasite endale pagulased. Probleemid tulevad mitte praaegi ehk 30 aastat pärast alles . Aga tuleb hilja. Hakkate jalle edagi syydistda:)

Madis
8 aastat tagasi

Protestiks nende pagulaste vastu kirjutan ma ennast Haapsalust välja.

jah
8 aastat tagasi
Reply to  Madis

lase aga käia 🙂

öudus kuubis
8 aastat tagasi

Kes teid juhmakaid küll kasvatanud on????Sellisesse vihkavasse Haapsalusse ei julge ise tulla oma väliskülalistega,kes on ka tumedamat naha värvi ega julge ka Haapsalit reklaamida kui sõbralikku linna.Aga arvan,et kõik Haapsalu inimesed pole sellised rassivihkajad!!! Sellist kurjust ja nõmedust saavad kirjutada ainult inimesed,kes pole Haapsalust välja saanudki ja usuvad köike,mida ekre ja deøfi jahvatavad.Millal te oam vihast seal küll üle saate????

jah
8 aastat tagasi
Reply to  öudus kuubis

ei kujuta ette jah,mis jubedate vihkajate keskele ma elama sattunud olen…..a ma arvan,et see nömetsemime jääb vaid anonüümsete kommentaaride tasemele. vähemalt loodan.