Kohus mõistis Keskerakonna võõra foto kasutamises osaliselt süüdi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Harju maakohus rahuldas osaliselt fotograaf Jill Greenbergi hagi Eesti Keskerakonna MTÜ ja MTÜ Vaba Ajakirjandus vastu, kirjutab uudisteagentuur BNS.

Kohus mõistis Keskerakonnalt Greenbergi autoriõiguste rikkumise eest välja 2800 eurot ning MTÜ-lt Vaba Ajakirjandus 9800 eurot, teatas Harju maakohtu pressiesindaja BNS-ile.

Kohus nõustus hageja väidetega, et kostjad Keskerakond ja MTÜ Vaba Ajakirjandus kasutasid ilma Greenbergi kui autori loata viimase loodud fotot, rikkudes nii autori varalisi ja mittevaralisi õigusi.

Kohus ei nõustunud Greenbergi väidetega, et kostjad peavad ühe rikkumise eest tasuma mitmekordseid varalise ja mittevaralise kahju hüvitisi.

Kohus ei nõustunud ka hageja väitega, et kostjate ühise poliitilise tegevuse tõttu vastutab Keskerakond MTÜ Vaba Ajakirjandus tegevuse eest.

Kohus asus seisukohale, et kumbki kostjatest vastutab iseseisvalt hageja õiguste rikkumise eest.

Pooled võivad esitada otsuse peale apellatsioonkaebuse 30 päeva jooksul alates otsuse kättetoimetamisest.

Hagi puudutas Greenbergi foto kasutamist 2011. aastal Kesknädala reklaamis, kus kutsuti inimesi üles eraldama Ärma talule kuluvat raha lasteaedadele. Reklaamile vajutades avanes Kesknädala tellimise hinnakiri.

Nutvate laste seeria, mis näitusena mitmel pool maailmas väljas oli, pildistas Greenberg 2006. aastal. Ühte pilti sellest seeriast kasutas Kesknädal oma reklaamis, kuid Greenbergi sõnul polnud selleks luba antud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments