Kaitseliit kutsus Haapsalu vanalinna luurele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pühapäeval startis linnuseõuest Kaitseliidu linnamängule „Sinuga luurele” 46 võistkonnas 150 inimest.

Iga võistkond sai stardist kaasa kaardi, et siis paari tunni jooksul leida üles üheksa vanalinna eri paigus asuvat kontrollpunkti ja seal oma teadmised-oskused proovile panna.

Kontrollpunktide ülesanded polnud kaugeltki militaarsed. Nii tuli näiteks piltidelt ära tunda Läänemaaga seotud inimesi, arvata mis kuivaineid peidavad riidest kotikesed või tunda loomanahku. Vibulaskmises sai proovile panna oma osavust ja sokke kuivama pannes harjutada meeskonnatööoskusi.

Kel kontrollpunktid läbitud sai linnusehoovis õhupüssist lasta, relvanäitust uudistada, sõdurisuppi maitsta ja Kaitseliidu Lääne maleva orkestri esimest avalikku üleastumist kuulata.

Kaitseliidu Lääne maleva noorteinstruktori Kaidi Sitsi sõnul asendas esimest korda toimuv linnamäng senist traditsioonilist Kaitseliidu talvepäeva. Sits ütles, et aastaid hilissügisel korraldatud talvepäev hakkas end sellisel kujul ammendama ja sellepärast otsiti üritusele uut vormi ja aega.

Esialgne mõte oli linnamäng läbi viia taasiseseisvumispäeval, 20. augustil, kuid siis oli Elutsiilimaraton. Nii lükkus üritus septembrisse, mis Sitsi sõnul samuti sobib. „Suured üritused on läbi ja kui ilm on ilus, miks siis mitte linnas jalutada,” ütles ta.    

Kas linnamängust saab Kaitseliidu Lääne maleva uus traditsioon, ei osanud Sits veel öelda, kuid leidis, et miks mitte. 

Fotod Arvo Tarmula

Kaitseliidu linnamäng 35 Kaitseliidu linnamäng 34 Kaitseliidu linnamäng 33 Kaitseliidu linnamäng 32 Kaitseliidu linnamäng 31 Kaitseliidu linnamäng 30 Kaitseliidu linnamäng 29 Kaitseliidu linnamäng 27 Kaitseliidu linnamäng 28 Kaitseliidu linnamäng 26 Kaitseliidu linnamäng 25 Kaitseliidu linnamäng 24 Kaitseliidu linnamäng 23 Kaitseliidu linnamäng 22 Kaitseliidu linnamäng 21 Kaitseliidu linnamäng 20 Kaitseliidu linnamäng 18 Kaitseliidu linnamäng 17 Kaitseliidu linnamäng 16 Kaitseliidu linnamäng 15 Kaitseliidu linnamäng 14 Kaitseliidu linnamäng 13 Kaitseliidu linnamäng 12 Kaitseliidu linnamäng 11 Kaitseliidu linnamäng 10 Kaitseliidu linnamäng 09 Kaitseliidu linnamäng 08 Kaitseliidu linnamäng 07 Kaitseliidu linnamäng 06 Kaitseliidu linnamäng 05 Kaitseliidu linnamäng 04 Kaitseliidu linnamäng 03 Kaitseliidu linnamäng 02 Kaitseliidu linnamäng 01

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments