Lääne maavalitsuse eripreemia sai film “Emajõe veemaailm”

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Riho Västrik auhinda üle võtmas

„Emajõe veemaailma" produtsent Riho Värstrik Lääne maavalitsuse eriauhinnaga. Foto Arvo Tarmula

Laupäeval Lihulas lõppenud 13. Matsalu Loodusfilmide Festivalil (MAFF) andis Lääne maavalitsus oma eripreemia režissöör Reemek Meele filmile „Emajõe veemaailm”, teatas Lääne maavalitsus.

Auhinna, milleks on käsitööna valminud universaalne taaskasutatud ja looduslikest materjalidest Vormsi kalender, võttis laupäevasel lõputseremoonial maavanem Neeme Suurelt vastu filmi produtsent Riho Västrik.

Lihulast pärit Reemek Meel on nii filmi stsenarist režissöör kui ka operaator. „Emajõe veemaailm” jutustab, kuidas väike Aleksander Meel avastab koos filmimehest isaga Suur-Emajõe võimsat veemaailma. Vaataja saab isa ja poja vahendusel osa kotkaste ja kobraste, saarmaste ja siidisabade, rohunepi ja ronkade varjatud elust.

Neeme Suure sõnul rääkis film „Emajõe veemaailm“ loo eestimaisest loodusest, eestimaisest teadlikkusest ja hoolivusest looduse suhtes ning kannatlikkusest looduse vaatlemisel, mida antakse edasi vanematelt oma lastele.

Film sai festivalil ka Looduse kategoorias parima režii preemia.

Lääne maavalitsuse eripreemiat on festivalil välja antud 2008. aastast.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments