USA saatkond jälgib Tallinnas salaja inimesi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

usa

USA iseseisvuspäeva vastuvõtt Tallinnas. Foto: USA saatkond

Postimehe valduses olev dokument tõestab, et USA suursaatkonna salajane üksus jälgib juba aastaid pealinna tänavatel liikuvaid inimesi, kogub turvalisuse tagamise põhjendusel isikuandmeid ja kannab kahtlaselt käitujad üleilmsesse terroriandmebaasi. See kõik toimub Eesti siseministeeriumi heakskiidul ja politsei kaasabil. 

«See, et see paber teie kätte on jõudnud, pole kindlasti meeldiv uudis. See võib ameeriklaste töö Eestis mõnevõrra raskemaks teha,» ütles aastaid kestnud jälgimisega kursis olev ametnik Postimehele.

Tal paistis olevat õigus. See dokument ei ole ülisalajane, vaid juurdepääsupiiranguga «ametkondlikuks kasutamiseks». Kuid see on maailma esimene dokumentaalne tõestus sellest, kuidas ja keda ameeriklased oma saatkondi turvates jälgivad ja milliseid tagajärgi see tänaval liikuvatele inimestele kaasa võib tuua.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mailis
8 aastat tagasi

Oma andmeid jagate vahetpidamata kaupluste kliendikaarditega ,faceb-s,jne, jne …Palju inimes”i USA SAATKONNA EES KÄIB JA SEAL MIDAGI “KAHTLAST TEEB no mõtelge vahel ka ikka.

breesnev hullemale ja kennimale
8 aastat tagasi

Tulge üle, meil ei jälgita kedagi ja saate elada maailmarahus. Breesnevi ausõna.

kenn
8 aastat tagasi

Ühest politsei riigist teise. Valitsus tuleks lahti lasta sellise uudise peale, kes lubab välisriiikide luuretegevust enda territooriumil. Tuleb väja et USA luure juhib meie riiki.

hullem
8 aastat tagasi

kui venemaal

ah
8 aastat tagasi

Kapo teeb samamoodi ja siis? Ma jälgin ka salaja silmanurgast ühte naist ja siis?