21

Karilaid tänab linnavalitsust ühe kuupalga suuruse preemiaga

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

 

Haapsalu linnavolikogu hakkab uue nädala reedel arutama riigikokku lahkunud Jaanus Karilaiu ettepanekut tunnustada linnapea ja linnavalitsuse liikmete head tööd ühe kuupalga suuruse lisatasuga.

Karilaid esitab eelnõu seletuskirjas pika loetelu linnapea Urmas Suklese ja linnavalitsuse liikmete Peeter Vikmani, Liina Põllu ja Kaja Rootare hea töö kohta.

Näidete seas on Vikerkaare lasteaia ja tänavavalgustuse rekonstrueerimine, Jaama oja sild, Tallinna ja Lihula maantee ristmik, Haapsalu Linnamajanduse ASi jagamine ja Haapsalu Linnahoolduse OÜ edukas käivitamine; Krahviaia paviljon, mida Karilaid nimetab Eesti ilusaimaks paviljoniks.

Veel nimetab volikogu endine esimees tasuta toitu Haapsalu koolides, kus toitlustaja on linn. Alustatud on hommikuse toitlustamise korraldamist Haapsalu põhikoolis ja Nikolai koolis, käivitatud on peretugiisiku teenus, renoveeritud on turvakodu ja sotsiaalmaja saal.

Karilaid toob veel esile garaažikooperatiivide maa munitsipaliseerimist ja garaažidele korterihoonestusõiguse seadmist, mille kaudu saavad garaaži kasutajad taas garaažiomanikuks. Loodud on Haapsalu interaktiivne kaardirakenduse veebiversiooni gis.haapsalu.ee koos ajaloolise aluskaardiga.

Karilaid nimetab ka 3D digikino, põhjalikku arengukava, haridustöötajate palgatõusu, e-lasteaia keskkonna käivitamist, ettevalmistusi põhikooli renoveerimiseksja rahvusvahelisi suhteid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kala
Kala

Kui väidetavalt ilusaim paviljon asub Krahviaias, siis koledaim on kindlasti Haapsalu bussijaama oma. Jaanus, sõida kordki bussiga – näed tegelikku elu!

Lootus
Lootus

On ehk volikogul selget mõistust ja nii kergekäeliselt raha ikka ei jaga.

.
.

Millal seal enne selge mõistus on peale jäänud. Vaata kes uus esimees, puha selgrootu ju

uuele volikogu esimehele
uuele volikogu esimehele

Uus volikogu esimees peaks esmalt ette võtma linnavalitsuse struktuuri. Aeg oleks lõpetada raha laristamine. Kolm aselinnapead Haapsalu sugusele linnale on ikka liias küll. Samas kui Haapsalu suurusega ja suuremad linnad näiteks Viljandi, Võru, Kuressaare jt saavad edukalt hakkama kahe abilinnapeaga, Haapsalust pea 6x suurem Narva linn piirdub ainult ühe abilinnapeaga. Linnapea tuleb Haapsalus ka täiskoormusega tööle panna. Koondatud ametikoha(-tade) arvelt saaks veidi ka laseaedade personali töötasusid tõsta ning ehk ka teistelgi.

küsimus
küsimus

Kes on täna Karilaid? RK liige ja kui ta soovib teha mingeid rahalisi tehinguid, siis tehku oma kuluhüvitiste arvelt. Oma käed hoidku ta linna rahakotilt üsna kaugel. Samas on tänased linnajuhid juba niigi üle makstud seesuguse koosseisuga – linnapea ja kolm aselinnapead.

........
........

küsimus on see kes nendest neljast reaalselt tööd teeb? meil ju pole kombeks vastutada oma tegemata jätmiste eest.raha kukub ikka iga kuu taskusse ja nagu näha makstakse pealegi.

tee seda
tee seda

oma kuluhüvitise arvelt, küsi muulalt ja liinult kuidas

...
...

oot,aga mille eest neile igakuiselt palk tasku kukub?

kuidas kellelegi
kuidas kellelegi

mõnele betlemas, mõnele peterburgis käimise eest

No tõesti
No tõesti
Elate Haapsalus ja tegelikult kogu Eestis nagu ENSV aegadel.Kirjutame iseendale preemiaid.ei linnapea ega jungrid pole oma kätt ju külge pannud,et Haapsalu töesti korda teha.Pannakse pilte ülesse ainult ühest tänavast!!!Minge ka teistele tänavatele,vaadake ringi!!!Promenaadi kandis on osad majad nagu söjast maha jäänud,jube kahju vaadata.Weidemani nurgal on suur ,kunagi väga ilus maja,täiesti kohutavas olukorras.Selle körval on ilus eramu,uus.2 kohta on linnas,mida tasub näidata,on promenaad ja Karja tänav,lossipark muidugi ka ja ongi köik.Pole ei kauneid lilli,kuidagi vilets on vanade majade olukord.ei ole ei ritmikke,ei mingeid muid töid linnavalitsus teostanud,seda on ikka teinud teised inimesed oma kätega.Karilaid-jäta selline möte endale,sa võid ju Suklese välja… Loe rohkem »
Tore
Tore

Oleks see ainult sel juhul , kui hr.Karilaid maksaks selle lisaraha omast taskust ! Sel juhul oleks ta tegija , aga praegu jagab ta võõrast raha , põhimõttel , et “võõras köis , las lohiseb ” , või siis , et “võõrast vara nõrkemiseni ” . Tundub , et see mees elab ainult selliste põhimõtete nimel !

jah
jah

premeerige parem inimest,kes suudaks Haapsalu puhtaks teha.Linn on tõesti räpane,palju on pabereid ja prahti.Lossipargi väravate ees on peenardesse võililled ja umbrohi kasvanud….ja ometi meil on ju mingi peaspetsialist või aednik,kes selle valdkonnaga peaks tegelema.Hiljuti sai Poolas käidud ja peab ütlema,et nii puhtaid väikelinnakesi,ma pole kuskil näinud.Vot nii.Meie siin aga ainult kiidame end ja jagame tiitleid ja preemiaid.Seega,kes linna haljastuse eest vastutab ???

ohsa
ohsa

kui hea ettepanek, härra Karilaid! Millal said näiteks õpetajad või lasteaiaõpetajad preemiat hea töö eest? Voi keegi, kes põetab kodus omakseid?
Selliseid ettepanekuid peaks tegema linnarahvas, mitte mees samast paadist. Kurb, kohutavalt kurb.

vist
vist

Liina Põld pidavat oma preemia õpetajatele annetama.

Sellisel juhul
Sellisel juhul

oleks see tema ka ainus kiitust vääriv ettevõtmine. Pakun et ikkagi jääb nulliring

wpDiscuz