0

Vormsi lähedal päästeti merehätta jäänud kalamehed

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Suur-Tiuka laid

Suur-Tiuka laid asub Vormsi põhjaranniku lähedal. 

 

Vormsi lähedal päästeti ümber läinud paadi tõttu merehätta jäänud kalamehed, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Täna kella 16 paiku anti merevalvekeskusele teada, et Vormsi saare põhjaküljel asuva Suur-Tiuka laiu lähedal on paat kalastajatega ümber läinud. Paadis olnud kolm meest olid vees ja vajasid abi. Teate edastasid õnnetuspaiga lähedal kalastanud inimesed, kes suundusid kohe hädasolijatele appi. Õnnetusse sattunud ja päästeveste kandnud kolm kalastajat aidati veest välja.

Samal ajal asusid õnnetuspaiga poole teele Haapsalu politseijaoskonna merepäästjad koos meedikuga. Merepäästjad võtsid veest välja aidatud kalastajad oma alusele ja meedik vaatas meeste tervisliku seisundi üle. 63-aastane mees toimetati alajahtumise tõttu haiglasse, teised kaks meditsiinilist abi ei vajanud.

Meeste sõnul paiskas paadi ümber tugev lainetus. Õnnetusse sattunud kalastajad olid kained.

Haapsalu politseijaoskonna välijuhi Vaima Valgu sõnul kuulub selle sündmuse õnneliku lahenemise eest tänu tähelepanelikele kaaskalastajatele, kes oskusliku ja kiire sekkumisega hullemad tagajärjed ära suutsid hoida. Samas paneb välijuht veele minejatele südamele, et ilmaprognoosi ja oma võimeid tuleb kriitiliselt hinnata. Kuna ilm on muutlik, peab merel olema valmis ka ootamatusteks.

„Meri nõuab liiklejatelt valmisolekut ootamatuteks ohtlikeks olukordadeks. Ohtudega mittearvestamise hind võib olla merel väga ränk,“ kutsus välijuht inimesi üles ettevaatlikkusele.

Õnnetusse sattunud kalastajad olid kained ja kandsid päästeveste.

Möödunud laupäeval toimus Hiiumaa lähedal õnnetus kahe kalale läinud mehega, kellest üks leiti uppununa merest ja teine suri hiljem haiglas. Ümber läinud paadi alt leiti ka meeste päästevestid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz