Läänemaa jalgpalliklubi loodab võita pühapäeval 3 väravaga

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Jalgpall Merilin KaustelLehemets(19)

Läänemaa jalgpalliklubi püsimine 2. liigas otsustatakse pühapäeval. Arhiivfoto: Merilin Kaustel-Lehemets.

Läänemaa jalgpalliklubi kaotas möödunud pühapäeval esimese üleminekumängudest, millega selgub, kas klubi jääb teise liigasse püsima. Sellest hoolimata on klubi treener lootusrikas, et sellel nädalavahetusel õnnestub kodustaadionil mänguõnn läänlaste kasuks pöörata.

Läänemaa jalgpalliklubi treener Aavo Tomingas ütles, et hoolimata 0:2 kaotusest Imavarele oli mäng küllaltki pingeline. „Mäng oli suhteliselt tasavägine, arvestades, millise võistkonnaga me olime: väljakul oli ainult 4 põhikoosseisu mängijat,“ lausus Tomingas.

Imavere jalgpalliväljak, kus mängiti, oli Tomingase sõnul eriti viletsas seisukorras. „Öö läbi oli vihma sadanud. Väljak on mõlemale poolele ühesugune, aga meie poisid vist ei ole harjunud sellisel väljakul mängima. See oli tõeline heinamaa,“ ütles Tomingas.

Vihmasadu lõppes alles kohtumise teiseks poolajaks. Väljak oli savine ning mängijatel oli raskusi jalul püsimisega.

Esimene värav, mille Imavere Läänemaa vastu lõi, sündiski Tomingase sõnul sellest, et pall põrkas väljaku ebatasasuse tõttu enne Läänemaa kaitsemängiat üles. See värav sündis 34. mänguminutil Imavere koondislase Alar Aruküla löögist.

Teise palli lõi Läänemaa väravavõrku 75. minutil standardolukorrast Risto Liiv. „Seal oli meie viga. Kaitse magas mängija maha,“ nentis Tomingas. „Meil oli võimalik tulla sealt ära 0:1. See teine värav oleks võinud olemata olla.” 

Omi võimalusi oli ka Läänemaal, aga neid ei õnnestunud realiseerida. Läänlaste parim šanss väravat lüüa oli Andres Dobõšev-Proosvälja poolt esimesel poolajal välja mängitud 1:1 olukord. Palli väravasse lüüa noormehel siiski kahjuks ei õnnestunud.

0:2 kaotus tähendab seda, et 9. novembril Haapsalus Imaverega peetav kohtumine tuleb Läänemaa jalgpalliklubil võita 3 väravaga. Tomingas uskus, et on kodustaadionil võitmine on täiesti reaalne. „Kolm väravat lüüa on keeruline, aga muidugi mitte midagi võimatut,“ lausus ta.

Kodus on Läänemaa lahingus tugevamate jõududega, kui Imaveres käies. „Meil olid mängijad kaartidega väljas,“ ütles Tomingas. Imaveres jätsid kollaste kaartide tõttu mängu vahele Aare Avila ja Rener Uibopuu.

Imavere võistkonna mängijad on Tomingase sõnul keskmise vanuse poolest mõne aasta võrra vanemad kui Läänemaa poisid. Imavere võistkonnas on mängijaid Raplast, Imaverest, Paidest ja Tartust.

„Mulle tundus, et nende väravavaht ei olnud võib-olla kõige tugevam lüli. Seda saime alles mängu lõpupoole teada. Järgmine kord oskame neid asju vaadata. Neil ei olnud ka väga kiire kaitseliin, aga samas ega meie ei suutnud neile omalt poolt ka väga teravat survet peale panna,“ ütles Tomingas.

„Eks me mõtleme koduseks mänguks, millega neid üllatada. Üllatame juba sellega, et meil on lihtsalt teised mängijad,” lausus Tomingas.
Läänemaa jalgpalliklubi mängis tänavu esimest korda Eesti 2. liigas.

Hooaja arvestuses jäädi 14 võistkonna hulgas 12. kohale, mis tähendas, et tuleb pidada üleminekumängud kolmandas liigas teiseks tulnud Imavere vastu. 

Järgmine mäng on pühapäeval, 9. novembril kell 13 Haapsalu staadionil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jou+olen
9 aastat tagasi

Imavere tubli meeskond, mängisid hästi 🙂

kardi
9 aastat tagasi

Imege mune raisk 🙂

janno
9 aastat tagasi

Imavere on kõva meeskond, teeks suht igale satsile ära II W/S liigas.

pook
9 aastat tagasi

Kõva meeskond, kes kaotab igasugu Imaveredele, Kapa-Kohilatele või Obinitsale. Selline tuleks laiali saata koos treeneriga.

kohalik
9 aastat tagasi

kui Imavere ühe lööb, siis treeneri soovitud 3 väravast jääb väheks ju :S

Kardo
9 aastat tagasi
Reply to  kohalik

Imavere lööb 2 😀

zprott
9 aastat tagasi

näidake kas need treeneri hinnangud vastasmeeskonna kohalt on tõesed või pekstakse meil kodus ka puur umbe :/

Njah
9 aastat tagasi

kamp sitakotte

prits
9 aastat tagasi

Küll on treeneri jutu järgi kõva vöistkond aga igasugused kõrvalised tegurid ei lase võitmist harrastada! Jõudu vabanduste otsimisel.