Tagalahe spaahotell lubab Haapsallu tuua 90 000 külastajat

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Erko Reinmann soovib rajada Haapsallu uue spaahotelli. Foto: Arvo Tarmula.
Erko Reinmann soovib rajada Haapsallu uue spaahotelli. Foto: Arvo Tarmula.
Erko Reinmann soovib rajada Haapsallu uue spaahotelli. Foto: Arvo Tarmula.

Haapsalu Tagalahe kaldale suurejoonelist spaahotelli planeeriva Solid Union OÜ omanik Erko Reinmann esines seoses detailplaneeringu algatamisega täna pärastlõunal Haapsalu linnavolikogus.

“Projekti maksumus on 23-26 miljonit eurot,” selgitas Reinmann vastusena volikogu järelpärimisele investeeringute võimaliku mahu osas. Tema sõnul on investeering 100protsendiliselt kaetud ning 67% sellest moodustab pangalaen.

Haapsalu linnavolikogu kiitis vastava detailplaneeringu algatamise 19 poolthäälega heaks.

Reinmanni sõnul tekkis mõte spaahotelli rajamisest juba kaks aastat tagasi ja esialgu oli valikus mitu erinevat asukohta. 2013. aastal otsustati lõpuks Haapsalu kasuks. Esialgsed arutelud Haapsalu linnavalitsusega algasid selle aasta jaanuaris.

“Oluline on, et see maa jääks linnarahvale ka edaspidi ligipääsetavaks,” ütles Reinmann volikogu ees sõna võttes. Ta prognoosis, et tahaks hotelliga tuua siia kuni 90 000 külastajat aastas. Reinmann kinnitas, et näeb konkureerimisvõimalust selliste turismimagnetidega nagu Pärnu ja Kuressaare.

Reinmann kinnitas volikogule, et on optimistlik muinsuskaitset ja keskkonnaküsimusi puudutavate lubade saamise suhtes. Mereäärse maa jaoks pinnase täitematerjali osas käivad tema sõnul praegu läbirääkimised Merko Ehitusega. “Saaksime siis nende objektidelt ja karjääridest vajaliku materjali kätte ühe aasta jooksul,” rääkis Reinmann.

“Hotellis peaks tulema 138 tuba. Neist 130 tavalist tuba, 4 suuremat ning 4 sviiti,” tutvustas ta hotelliprojekti. Reinmann pidas reaalseks võimalust, et ehitus saaks valmis 2018. aastal.

Reinmann toonitas korduvalt volikogule, et tegu on tõsise plaaniga ning ei ole mõeldud niisama tähelepanu saamiseks. Ta tõi võrdluseks ja eeskujuks aastate eest rajatud rahaliselt mahuka Tervise Paradiisi veekeskuse projekti Pärnus.

Spaahotelli rajamiskava taga seisev Solid Union OÜ on Reinmanni kinnitusel loodud spetsiaalselt selle projekti elluviimiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
topi
10 aastat tagasi

Kadedus ruudus

ohjah
10 aastat tagasi

…tundes natuke seda tegelast, siis eneseimetlus on tal esikohal, haridust ja haritust pole ollagi , õhulosside ehitaja….

utoopia
10 aastat tagasi

ruudus

kodutu tunne
10 aastat tagasi

teeme terve perega oma saate jooksul selle paari päevaga valmis.

Ats
10 aastat tagasi

No nii, nüüd tuleb meil küll sellise rahvamassi liikumise jaoks raudtee kiirelt taastada! Peterburi Haapsalu Express, peatusega Tallinna sadamas, pole paha,mis? Laialt võetakse ette küll,tore on!

Taavi
10 aastat tagasi

Johaidii, külakooli spetsialistid, selgelt on öeldud, et KUNI 90 000 külastajat aastas, mis tähendaks 138 toa puhul puhul maksimaalset täitumist. Siililegi selge ka linnavalitsusele ja rahastajale, et see number on äärmuslik ja nii palju külastajaid me seal kindlasti ei näe. Välja on käidud number, mille poole püüelda – Kunni arvutused on mõistlikud, kuid keskmine külastaja viibib pigem 3 päeva korraga (nädalavahetused) kui terve nädala. See sõltub muidugi klientuurist: soome ja vene turistid viibivad kohal pigem kauem (nädal) ning kohalikud eesti hinnatundlikumad kliendid vähem. Kuuldavasti eestlastest spaakülastajate arv näitab pigem langustrendi, kuna “sama raha eest saab kuhugi Türki või Bulgaariasse juba… Loe rohkem »

Haapsalust
10 aastat tagasi

Mis haridus härra Reinmannil on ? Matemaatikas on härral küll juba esimene külakooli klass lõpetamata jäänud. Ainuke võimalus, kui Naroova jõe tagant saabub kahekordse bussiga kantpea ja suundub hotelli. Turva ja muu seltskond jääb bussi elama. Siis tuleb nende bussitäitega arvestades napily 90000 külastajat täis, sest ega ikka kogu aeg ei ole ka 100 % täituvust.

Martti
10 aastat tagasi

See hea uudis kui teevad seda tõsiselt.Eelmisele kahele soovitan auto maha müüja sest kütus mida nad sisse kallavad tuleb Peipsi tagant.Huvitav kas nad Rootsi riiki ka vihkavad sest nende pangad teevad meile rohkem kahju kui Venemaa.

Anti Rubla
10 aastat tagasi

Njah, äkki ongi “Peipsi tagune” raha. KAPOl oleks siin vist küll eelnev uurimine vaja läbi viia.. Mitte ei tahaks et armsasse kodulinna kerkiks kasvõi välikäimla mis on ehitatud vene rublade eest. See oleks JÄLE…

Kunn
10 aastat tagasi

90 tuhat klienti aastas, ehk 7500 kuus, 1875 klienti nädalas kohapeal, kui keskmine klient viibib siin nädala. Tundub kuidagi väga suuremahuline projekt nagu Ostap Benderi lubadus pealinna üleviimine New-Vasjukisse. Kolmandik sellest rahast on neil endil panna, see 8 miljonit €. Huvitav oleks teada, kelle raha see on ja kust tuleb, sisetunne ütleb, et Peipsi tagant.