Haapsalu põhikool kinkis Pääsupesa lasteaiale liiklusvankri

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Haapsalu põhikooli õpilased ehitasid käsitööõpetaja Kaido Kivimäe juhendamisel Pääsupesa lasteaia tarbeks liiklusvankri.

Ettevõtmine sündis Maanteeameti projekti “Liiklusvanker” raames. Projekt seisnes erinevate liiklusõppes kasutatavate õppevahendite valmistamises: liiklusmärgid, klotsid, valgusfoor ja kaanega käru, millega neid transportida.

Maanteeameti liikluskasvatuse talituse juhtivspetsialisti Solveig Edasi sõnul sai “Liiklusvankri” idee alguse juba 2012. aastal Maanteeameti lõunaregioonis. Varasem edu viis selleni, et nüüd laiendati seda ka Lääne-Eestisse.

“Projekti alustamine jäi siin selle aasta jaanuari, kuid õnneks nõustus mitu lasteaeda ja kooli ka viimasel minutil osalema,” tutvustas Edasi. Läänemaalt andsid oma nõusoleku Lihula lasteaed ja Lihula gümnaasium, Virtsu lasteaed ja põhikool, Haapsalu lasteaed Pääsupesa ja Haapsalu põhikool, Ridala lasteaed ja põhikool.

“Sügisel plaanime pikemalt lasteaedadele ja koolidele ette teatada ja loodame veel suuremat osalust,” rääkis Edasi. Lisaks on oodatud ka lahked eraettevõtjad, kes on valmis tasuta või tavahinnast soodsamalt vajalikku ehitusmaterjali andma.

Edasi ütles, et projekt toetab riiklikus õppekavas väljatoodud ohutu liiklemise õpet. “See hõlmab nii käitumise jalakäijana kui ka lasteaia õuealal toimuva jalgrattaõpe,” ütles Edasi.

Pääsupesa lasteaia direktor Marika Aru kiitis Haapsalu põhikooli käsitööõpetaja Kaido Kivimäe panust. “Kaido käis ja otsis omal käel ettevõtteid, kes oleks nõus liiklusvankri tarbeks materjale annetama,” ütles ta.

Kaido Kivimäe ütles, et õppevahendeid meisterdas ligikaudu 30-40 õpilast. “Peamiselt 7.-9. klassi poisid, kuid abiks oli ka üks 5. klassi õpilane,” rääkis ta.

Kivimäe ütles, et miniatuurse valgusfoori jaoks oli elektrilise lahenduse osas abiks elektroonikaparandaja Toomas Ojasoo. Kivimäe sõnul annetasid liiklusvankriks materjale Tene Kaubandus, Autel ja Ehituse ABC.

Liiklusvankri projekti raames käis Kivimäe ka ühepäevasel koolitusel Pärnus, kus talle tutvustati, mida peaksid käsitööõpetajad oma õpilastega valmistama.

Haapsalu põhikool organiseeris omalt poolt liiklusvankri transpordi koolimajast Pääsupesa lasteaeda.

Haapsalu põhikool on kaalunud ka oma territooriumile liiklusõppeväljaku rajamist, kuid koolis peatselt algav remont lükkab selle plaani esialgu edasi ja sobiva koha üle hakatakse mõtlema, kui renoveerimistööd läbi saavad.

Fotod: Arvo Tarmula
IMG_8988
Pääsupesa lasteaia direktor Marika Aru (paremal) ja Haapsalu põhikooli käsitööõpetaja Kaido Kivimäe.
IMG_9008
Pääsupesa lasteaiale kingitud liiklusvanker.
IMG_8993
Maanteeameti esindaja Solveig Edasi (vasakul) kiitis tubli töö eest käsitööõpetajat Kaido Kivimäed (paremalt teine).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz