Kapa sprint lõpetas Lääne regiooni meistrivõistlused

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pühapäeval peeti viimane 2013. aasta hooaja rahvasprindi rallietapp sõiduautodele. Läänemaad esindas 9 sõitjat.

Ilm oli vahelduva pilvisusega ja veel hommikul kallas vihma, mis tegi teed libedaks. Teisest voorust alates läks rada paremaks ja sõidud kiiremaks.

Võistluse tegi põnevaks asjaolu, et viimaselt etapilt anti 1,5-kordsed punktid. Oli üks väljasõit, kus auto tagaosa läks alt ära ja auto sõitis käejämeduste leppade otsa. Kindluse mõttes toimetati mees haiglasse, kus tuvastati põrutused ja mees lasti koju.

Võistlus oli ainult Lääne regiooni arvestuses ja oli igati tubli, et kohale tuli 36 sõitjat. 2WD-V klassis oli stardis Virtsu mees Lauri Rodi, kes jättis Läänemaale 3. koha.

2WD-S klassis, kus oli endale sarjavõidu kindlustanud Sander Siniorg ning kes enam ei startinud, olid ülejäänud kaks poodiumikohta veel lahtised ning nendele kohtadele oli 5 tahtjat. Nii käiski terve päev lahing nende meeste vahel. Kaarte tulid segama ka teised sõitjad, kellest lõpuks Janek Ojala napsas 3. koha. Marko Kukuškin oli kahes voorus kiirem ja noppis võidu ning ka kokkuvõttes 2. koha, edestades teist läänlast Valmar Gildenit ühe punktiga.

Päeva parima etteaste rahvale tegi Aiko Aigro 4WD klassis. Aigro tegi silla peal väikse hüppe, aga maandus kahe ratta peal ja sai õnneks auto otseks, kuigi kaotas aega ja ka ühe koha.

Päris põnev sõit oli ka SU-klassis, kus 8 võistlejast 6 olid läänlased. Esimeses voorus olid kiiremad Madis ja Kalle Kruusma põhirivaali Rainer Meusi ees. Teises voorus oli kiirem Meus ja nii jäi kõik otsustada kolmandas voorus. Seal Madis Kruusma ei eksinud ja võttis etapivõidu. Teine oli Rainer Meus ja kolmas Kalle Kruusma.

Aasta kokkuvõtteks võitis SU-klassi Urmas Roos Kalle Kruusma ja Rainer Meusi ees. Teistest läänlastest oli Sander Ilves 4., Jonar Ilves 6., Stern Ilves 7. ja Martin Jaanus 8.

Nüüd on meie poistel osaleda veel 26. oktoobril Pärnumaa rahvarallil. Pärast seda on kogu hooaja lõpetamine.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jiku
10 aastat tagasi

Oeh, eks neid noori ja andekaid on meil jgaala segada. Veel rohkem on neid, kes suuri tegusid lubavad, aga ve4he neid, kes lubadusi ka te4idavad. dcks ne4ide on Anton Bašmanov. Ei olnud ammu, kevadel vist, kui Ta siin samas kommentaariumis suuri lubadusi andis. Taavile aga head teed ja kainet meelt!Risti, P