Haapsalus algavad lastele tasuta tennisetreeningud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalus saavad alates järgmisest nädalast kõik 6–10aastased lapsed tulla tasuta tennist mängima.

Eesti tennise liit koostöös tenniseklubide ja -koolidega viib läbi tennisekuu ettevõtmised 16. septembrist kuni 13. oktoobrini paljudes tennisekeskustes üle Eesti. Tasuta saavad treenerite juhendamisel tennist mängida kõik 6–10aastased lapsed.

Haapsalus on alates järgmisest nädalast võimalik lastel tasuta mängima tulla Haapsalu tennisehalli (Lihula mnt 10) igal kolmapäeval kell 17 ja pühapäeval kell 12.

Tennisemäng on lõbus ja lihtne, kui sa servid, mängid ja skoorid kohe esimesest treeningust alates. Rahvusvahelise Tenniseliidu kampaania “Play & Stay” keskendub hüüdlausele “Servi, mängi ja skoori” ja soovitusele, et lapsed ja algajad mängiksid tennist juba esimesest treeningust peale.

Tennisega alustava mängija jaoks on ülitähtis treeningu nauditavus. Kuigi endiselt on tähtis ka tehnika oskamine, soovitab rahvusvaheline tenniseliit kõigepealt keskenduda tennise mängimisele ja seejärel alles hiljem hakata omandama tehnilisi ja taktikalisi oskusi.

Juba esimesel treeningul korraldatakse liikuvaid ja lõbusaid harjutusi, et laps ja algaja tennisist saaksid tunda mängu kõige võluvamat külge – “servimist, mängimist ja skoorimist”.

Rahvusvahelised spordiuuringud näitavad, et samal tasemel olevad harrastusmängijad jooksevad tund aega tennist mängides keskmiselt 2,5 kilomeetrit ja nende südame löögisagedus on 140–170 lööki minutis. Pole siis ka ime, et tennis on igale vanuserühmale parim spordiala enda vormis ja tervena hoidmiseks.

Tasuta tennisetreeningutele saab registreerida ettevõtmise kodulehel Facebookis.

Vello Kuhi,
Haapsalu tennisekooli peatreener

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
küsimus
10 aastat tagasi

Kui kaua saab laps tasuta käia

Sa Vaata
10 aastat tagasi
Reply to  küsimus

Loe palun artikkel läbi, seal ju kirjas.