Jats nautis Viljandi pärimusmuusika festivalil publiku toetust

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Reedel Viljandis pärimusmuusika festivali rohelisel laval esinenud Jats meelitas vallikraavi äärtele kontserti kuulama ligi 300-pealise publiku.

“Ei uskunudki, et niipalju rahvast voolab mäest alla,” sõnas bändi laulja Siim Jürise peale kontserti. Rahulolu väljendasid ka bändi teised liikmed Alar Alp (kitarr), Mattias Mutso (trummid) ja Maksim Shilo (basskitarr). “Väga hästi võeti vastu,” arvas Mutso.

Noorte muusikute jaoks oli Viljandis põhiliseks festivalimelu nautimine, esinemist pidasid nad boonuseks.

Jatsi etteaste kestis napi pooltunni, kuid juba mõni hetk peale lavalt maha astumist ümbritses noormehi ring huvilisi – kes embas sõpra, kes avaldas tänu, kes küsis kontakti. “Nii hea asi! Kas poolteist tundi täidate ära? Ärge minge laiali!” kõlas lavataguses melus.

Enne festivali ütlesid bändipoisid Lääne Elule, et seoses ülikooli astumisega läheb ka bänd laiali.

“Osad lähevad Tallinnasse, osa Tartusse ülikooli, aga eks me mõtleme ka kompromissidele,” ütles Mutso bändiga jätkamise võimalikkuse kohta.

Enamus bändi loomingust on inglise keeles. Selle põhjuseks arvas Jürise olevat lihtsuse. “Inglise keeles on lihtsalt nii palju lihtsam end väljendada,” lausus ta.

Oma loomingu mõjutajateks nimetasid noormehed Inglise folk-rock bändi Mumford & Sons, Eesti ansambleid Ewert & The Two Dragons ja Tenfold Rabbit ning Islandi päritolu grupeeringut Of Monsters and Men.

Jatsi saab näha ka festivalil Rock Nektar, lisaks plaanib bänd anda ka hüvastijätu-kontserdi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments