Ene Pajula kirjutas raamatuks mälestused Gustav Adolfi gümnaasiumist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ene Pajula oma eelmise raamatu esitlusel Haapsalu raamatukogus 7. detsembril 2011. Foto: Arvo Tarmula

Täna esitleb ajakirjanik Ene Pajula Gustav Adolfi gümnaasiumi kokkutulekul oma raamatut “Olin kuueteistkümnene”, mis räägib kooli 50. lennu tegemistest kuuekümnendail aastail.

“Raamat räägib ühtepidi ainult meie lennust, teistpidi on kogu ajastu dokument,” sõnas Pajula mälestusraamatu kohta.

Mälestuste raamatuks saamine võttis autoril aega kokku viis aastat. “Ühel hetkel saab kurguauguni ja siis lasen seista,” kirjeldas Pajula raamatu valmimise protsessi.

Selle viie aasta jooksul said raamatuks ka Pajula meenutused Eesti Televisioonis töötatud kuldseist aastaist. Pärast “Kuldse aja” valmimist 2011. aasta detsembris pühendus Pajula täna esitletavale raamatule.

Tollase Tallinna 1. keskkooli 1968. aastal lõpetanud lend oli Pajula sõnul keskmisest aktiivsem. Lõpetanuist on saanud arstid, apteekrid, juristid, insenerid, õpetajad. “Inimesed on väga hästi toime tulnud,” sõnas Pajula.

Õpetajad on Pajula mälestustes enamikus värvikad. “Kirjutada ongi ainult nendest, kellel on mingi kiiks,” ütles autor.

Pealkirja on raamatule andnud Ene Pajula (tollal Jermakovi) 1968. aastal Nooruses avaldatud ja autorile palju kuulsust toonud kirjatükk “Olen kuueteistkümnene”, mida saab ka raamatus lugeda.

Raamatu lõpus on ära trükitud ka retseptid, mille järgi tollased koolitüdrukud kokandustundides süüa tegid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments