Lääne Elu paberleht 4. juunil

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Päikeselisel lastekaitsepäeval esines Läänemaa laste ja noorte tantsupeol Haapsalu piiskopilinnuses hulgale pealtvaatajaile 700 tantsijat ja võimlejat. Foto: Arvo Tarmula
Päikeselisel lastekaitsepäeval esines Läänemaa laste ja noorte tantsupeol Haapsalu piiskopilinnuses hulgale pealtvaatajaile 700 tantsijat ja võimlejat. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu leivatehas tehakse paari kuuga maatasa

Haapsalu leivatehase krundil on osa vanu tootmishooneid juba kivihunnikuiks saanud, nüüd on järg peahoone käes — eterniitkatus võeti eelmisel nädala lõpuks maha.

„Oleme alustanud lammutamist ja loodame paari kuuga need tööd lõpetada,” ütles Aldona Baum Morobellist.

Mida Morobell leivatehase krundile ehitada tahab, selgub sügiseks.

„Plaanid on olemas, kuid siiski veel toored,” lisas Baum.

Lugu saab lugeda siit.

Graafilise disaini festival aina kasvab

Laupäeval avati Haapsalu kultuurikeskuses ja linnagaleriis 9. graafilise disaini festival.

Ka tänavune festival koosneb kahest kokurss–näitusest: „Isikupära/Individuality 2013” linnagaleriis ja „Eesti kultuuriplakat 2013” kultuurikeskuse fuajees.

„Isikupära” teema on sel aastal robot. Väljas on 40 tööd. Tegemist on graafiliste disainerite vabaloominguga, mida eksponeeritakse suures, 1×2-meetrises plakatiformaadis.

Osalevad graafilised disainerid Eestist, Lätist, Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast ja Inglismaalt.

Läänemaal jätkub trafode vargus

Ööl vastu 1. juunit varastati Noarootsi vallas kolm elektritrafot — Rooslepa, Hara ja Riguldi külas.

Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel, kuid Imatra Elektri võrguteenuste juhi Kaupo Kuurbergi hinnangul on kahju 8000 euro ringis.

Nädal varem langes varaste saagiks samuti kolm trafot, siis oli kahju 10 000 eurot.

Merel tabati kolm rikkujat

Nädalavahetusel tabas Haapsalu kordoni toimkond Haapsalu lahel kolm meresõidueeskirju rikkunud kalameest.

„Soojade ilmadega kalamehed ja lõbusõitjad aktiveeruvad,” ütles Haapsalu piirivalvekordoni pealik Andres Märtin.

Tema sõnul pöörab politsei mereohutusele aktiivselt tähelepanu, korraldades reide ja kontrollides üksikuid meresõitjaid.

Tobias sai Kullamaal kuldse kirjaga pingi

Laupäeval avati Rudolf Tobiase 140. sünniaastapäeva puhul Kullamaa pargis helilooja mälestuskivi kõrval mustast marmorist ja kuldsete tähtedega pink.

Kullamaa kultuurijuhi Loit Lepalaane kujundatud pingi seljatoe esiküljel on helilooja allkiri ja tagaküljel kiri: „Rudolf Tobiasele. Tänulik Kullamaa 1.06.2013”.

„See on kingitus nii Tobiasele kui ka kõigile teile,” ütles Kullamaa vallavanem Jüri Ott pingi avamisel.

Katte eemaldamisel käis kokkutulnud rahvahulgast läbi imetlusohe.

Kõmsi lasteaed võitis uue värvikihi

Väike Kõmsi lasteaed võitis endale tasuta värvid, kogudes konkursil kümne Eesti lasteaia seas enim toetajaid.

Värvifirma Caparol konkursi „Lihtne värvida — lihtne aidata” viis enim hääli kogunud lastaeda saavad firmalt tasuta nõu ja vajalikud värvid. 32 lapsega Kõmsi lasteaed kogus Facebook Paju ja Novosjolov tulid Eesti epeemeistriks

Nädalavahetusel peeti Wiedemanni spordihoones Eesti täiskasvanute epeemeistrivõistlused. Meestest krooniti juba seitsmendat korda tšempioniks Nikolai Novosjolov, naistest võitis oma esimese meistritiitli Nelli Paju.

Võistlus algas alagrupiturniiriga ja 50 mehe konkurentsis juhtus nii, et Novosjolov ja tema suurim kodumaine ahistaja Sten Priinits kohtusid eelvõistluse põhjal loodud pingerea tõttu juba poolfinaalis.

Lääne–Eesti ralli võitsid vennad Ahud

Kullamaa ja Oru valla teedel peetud Lääne–Eesti rallil saavutasid esikoha Ago Ahu — Kalle Ahu, kellele oli see esimene absoluutvõit.

BMWga võistelnud vennad edestasid konkurente viiest katsest neljal. Teise tulemuse said kirja Mait Koosa — Robert Loštšenikov, kes alistasid konkurendid neljandal kiiruskatsel.

Täiskasvanu otsib õppest kasu

Täiskasvanueas õppimine on osale meist üks loomulik elu osa, teistele alles avastamata maa. Haapsalus on täiskasvanuõpe au sees ja hinnatud. Ainuüksi Haapsalu rahvaülikoolis õppis 2012. aastal 889 täiskasvanut. Aastati on õppijate arvu kõikumine suhteliselt väike.

Nädalavahetus pildis: laste tantsupidu ja Tobiase kontsert Haapsalus, Veskiviigi sadamas peetud kirbuturg, Evald Okase muuseumi hooaja avapidu jms.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments