Läänemaa noorjalgpallurid esindavad ka teisi Eesti jalgpalliklubisid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kui Eesti noorte jalgpalli meistrivõistlustel osaleb Läänemaalt 2013. aastal viis noorte võistkonda, siis viis noort Läänemaa jalgpallurit mängivad Eesti noorte meistrivõistlustel ka teiste Eesti klubide eest.

Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi 10. klassi õpilane Anett Vilipuu teeb kaasa Eesti naiste meistrivõistluste meistriliigas, tema koduklubiks on Tallinna FC Levadia. See, et 16aastane jalgpallur on esindanud Eesti erinevaid noortekoondisi, on spordisõbrale ilmselt teada. Kuid juba on ta esindanud ka Eesti rahvusnaiskonda. Koondise peatreener Keith Boanas on märkinud, et kui tal oleks 11 Anett Vilipuud, oleks Eesti maailmameister. Kairi Korpe juures jalgpalluriteed alustanud Aneti panust hindab kõrgelt ka koduklubi treener Maksim Rõtskov.

“Ta on veel noor ja jõuab kindlasti väga kaugele. Kui ta juba praegu on üks Eesti parimaid, siis tulevikus…” on Rõtskov lootusrikas. Anett käib nii koondise trennis kui ka klubi trennis Tallinnas bussiga või koos isaga autoga. Just ülisuur kodutugi on määrav, kui tuleb mängida mujal ja seal veel treeningutel osaleda.

Risti põhikooli 9. klassi õpilane Kert Krusel mängib Nõmme Unitedi võistkonnas. Mart Poomi jalgpallikooli Nõmme Unitedi U-17 võistkonnas kaasa tegev Krusel tuli eelmisel aastal ka Eesti meistriks. Klubi treener Erki Keskküla peab Kerti väga heaks jalgpallur. “Meeldib see, et kodus on tal kindlad eesmärgid paigas,” ütles Keskküla. “Oleme saanud temaga trennigraafiku paika, sest Ristilt käimine ei ole ikka lihtne,” lisas ta. Kert teeb kaasa ka Eesti U-17 koondises põhikoosseisu mängijana.

Lihula gümnaasiumi 7. klassi õpilane Rasmus Nikkel teeb kaasa Eesti noorte meistrivõistlustel C1 meistriliigas Pärnu Vapruse klubis. Treener Gert Olesk on esimest aastat Vapruses mängiva noormehe juba algkoosseisu arvanud.

“Olen Rasmuse suhtumisega väga rahul,” rääkis Olesk. “Ta käib ju Lihulast trennis ja see on vägitükk. Kodu abi on ülioluline ja see on olemas. Samuti on tal olemas oskused saamaks väga heaks jalgpalluriks.”

Rasmus on neli eelmist Eesti noorte meistrivõistluste aastat mänginud Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi eest, seal, kus ta jalgpalli mängimist alustas.

Lihula gümnaasiumi 5. klassi õpilased Reno Mark ja Rocco Mõtt mängivad JK Kiili Kalev võistkonnas. Eesti noorte meistrivõistlustel mängib klubi D1 IV alagrupis. Klubi treener Paul Kask on kuus aastat Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis treeninud mängijaist vaimustuses: “Nii head poisid, tehnilised, targad, suurte oskustega. Samuti meeldib mulle poiste senise koduklubi filosoofia ja õpetamise metoodika. Olen väga rahul, et nad meie klubi tugevdavad.”

Samuti on rahul nii Reno ema Angelika Puda kui ka Rocco isa Argo Mõtt, kes arvavad kui ühest suust, et praegune klubi ja sealne treener on parim variant, kui oma koduklubi aasta Eesti noorte meistrivõistlustel vahele jätab.

Jaanus Getreu

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaanus
9 aastat tagasi

Aitäh Tiit! Lugu ette valmistades, küsisin pea kõikidelt Läänemaal noorte jalgpalliga tegelejatelt infot võimalikest mujal mängivatest noortest. Kahjuks ei saanud treeneritelt õiget infot ja juhtuski halvim-kõik meie noored jalgpallurid ei saanudki väärt äramärkimist. Vabandan poiste ees ja soovin edu Eesti meistrivõistlustel osalemisel.

Tiit
9 aastat tagasi

Loo autor on jätnud märkimata, et U-17 eliitliigas mängiva FC Kuressaare ridades mängivad Kristopher Aljaste, Andres Dobõšev-Proosväli, Kaarel Koel, Ergo Ollema ja Martin Salf. Kõik Läänemaa Jalgpalliklubi poisid.