Delfi: Üle Haapsalu nähti lendamas tulekera

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu mees nägi öösel üle linna lendamas tulekera, kirjutab Delfi.

Tartu observatooriumi astrofüüsika osakonna tähefüüsika töörühma vanemteadur Kalju Annuk ütles Delfile, et temani eile hilisõhtul taevas helendanud meteoori või boliidi kohta infot seni jõudnud pole. Samas rõhutas Annuk, et ses poleks iseenesest midagi väga iseäralikku.

Teaduri sõnul oleks hea teada, kui hele eile nähtud taevakeha oli, mis kiirusega ta liikus, kas neid oli rohkem ja mis suunas see lendas.

Tulekera silmanud Haapsalu mees täpsustas Delfile, et nähtu lendas nii kiiresti, et telefoni pildistamiseks ta välja võtta ei jõudnud.

„Saaremaa poolt tuli ja lendas siis Tallinna poole,” sõnas lugeja, kirjeldades veel, et langev täht oli päikese värvi, suurem kui täht, aga väiksem kui Kuu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mari
11 aastat tagasi

Nägin. Mõtlesin veel, et keegi hull laseb rakette jälle.

linnuvaatleja
11 aastat tagasi

tegu võis olla meie kandis haruldase liigiga Punarind Tulisaba ehk Redtits Firetrain

oli
11 aastat tagasi

jah, üks pool tundi oli valge nagu päeval, igasugune visin oli taga kui kihutas, aga hoopis noarootsist virtsu poole ja välja nägi nagu silmapesu kauss, sangad küljes ja värv oli kollane nagu jaama tn. valgusfooril