0

Juhtkiri: Põhikoolist

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tudeng Gert Virroja on Haapsalu linnavolikogu üsna algaja liige, õieti asendusliige, kuid võtab oma tööd tõsiselt ja on saanud selle eest kommentaatoreilt nahutada. Linnavolinikud meil ju üldjuhul avalikult sõna ei võta, oma arvamust ei avalda ega istungil küsimusi esita.

Virroja muretses vaikuse pärast põhikooli ümber. Kui riigigümnaasiumi loomine käis arutelude ja avalike koosolekute kaudu, siis põhikoolist ei ole väljapoole midagi kosta. Üks põhjus võib olla, et põhikooliga on mõneti lihtsam kui gümnaasiumiga, riik on põhikoolile hulga asju juba ette ära määranud. Riigi kehtestatud standardid aga ei hakka toimima iseenesest. Kuidas kujundada koolist, kus on koos mitusada teismelist, sõbralik, hooliv ja õpihimuline õhkkond? Ootused uue põhikooli asjus on niisama kõrged kui gümnaasiumi asjus, kuid kas linnavalitsus on küsinud, mida lapsevanemad uuelt koolilt ootavad?

Kooli nimi on tõepoolest kõige väiksem asi selle juures, kuid mulle tundub, et selle kaudu väljendab Virroja üldisemat muret — kommunikatsioon linnavalitsuse ja avalikkuse vahel on puudulik. Õpetajad ja lapsevanemad tahavad, et nendega räägitaks. Kõik tahaksid anda panuse, et uus kool tuleks ilus ja uhke. Kui mitte muul moel, siis nime üle arutledes saab tunda end kaasatuna. Miks siis mitte lasta linlastel tunda ennast osalisena uue kooli loomisel?

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz