Taebla vald on kiire ühinemise poolt

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Äsja lõppenud Taebla volikogu istungil hääletas 12 volinikku kiire ühinemise poolt, üks oli vastu. Volikogu oli kohal täies koosseisus.

Enne kui volikogu oli valmis hääletama, arutati küsimust pikalt ja põhjalikult, ütles volikogu esimees Jaanus Mägi. Ühinemise ettevalmistamiseks moodustatud komisjonide liikmed kõnelesid, kuhu on komisjonid oma tööga jõudnud ja mis on veel kavas. Mägi sõnul oli volinike suurimaid hirme, et esialgu lubatakse küll, et haridusvõrk jääb endiseks, aga kui ühinemine on läbi, hakatakse koole ja lasteaedu kinni panema.

Volikogu soovis, et eksperdid ja ühinemist ette valmistavate komisjonide liikmed annaksid veel volikogule aru, mida nad on arutanud ja milles kokku leppinud, lisas volikogu liige Tõnu Parbus.

“Ühendvalla nime üle volikogus ei arutatud,” ütles Mägi.

Kolmapäeval otsustas Risti volikogu, et pooldab samuti kiiret ühinemist, mis tähendab, et sügisel valitakse juba ühine volikogu.

Otsuse liituda sel sügisel on nüüdseks teinud Nõva, Oru, Risti ja Taebla. Liitumisest on loobunud Ridala, Martna ja Noarootsi. Pärast seda, kui protsessist astus välja Ridala, polnud võimalik kõnelusi jätkata ka Haapsalu linnal, sest tal ei ole teiste omavalitsustega ühist piiri.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ahto
11 aastat tagasi

Ühinejate olukord on küll sitt ,kuid siiski lootusetu. (L.Meri)

Oru laur
11 aastat tagasi

Mis Taebla ja taebla .meie headest uudisdest ei räägi keegi. Meie võtame laenu jälle. 150 tuhhi.Muidu ei saa vallavanemale lahkumisraha maksta.

Renek
11 aastat tagasi

hea otsus Taebla poolt. Vähemalt juletakse rahvahääletusele ka vastu minna, mitte nagu Ridala, Martna, Noarootsi.

Rein Vatku
11 aastat tagasi
Reply to  Renek

jah, nii see on.