Algas puu- ja köögiviljakampaania „Sööme ära”

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tervise arengu instituudi eestvõttel algas täna kolm nädalat kestev puu- ja köögiviljade söömist propageeriv kampaania „Sööme ära”.

Kampaania eesmärk on kutsuda inimesi sööma päevas vähemalt viis peotäit puu- ja köögivilju, et eestlased saaksid kõige tervemaks rahvaks maailmas.  Soovijad saavad puu- ja köögiviljade söömise aktsiooniga liituda kampaania kodulehel Sööme ära!

Läänemaal on kampaania raames kavas paar üritust. Taebla vallas on tulemas hoidiste näitus Sügisannid toidulaual. Ühe nädala on näitus avatud Taebla kultuuri- ja spordikompleksis, teise nädala Palivere raamatukogus. Septembri lõpus korraldatakse aga Haapsalus tervisliku toidu valmistamise töötuba.

Kampaaniaga on liitunud ka söögikohad ja poed, kes kolme nädala vältel pakuvad tavapärasest rohkem või soodsamate hindadega puu- ja kööviljatoite.

Kampaania raames partnerite pakkumistega tegelev Katrin Heimonen ütles, et reedeks oli Läänemaalt kampaaniaga liitunud kaks söögikohta — Central ja kutsehariduskeskus, lisaks Rimi pood.

Üle Eesti on osalejaks eelregistreerunud paarkümmend söögikohta, kuid Heimoneni sõnul võivad söögikohad ja poed liituda ka kampaania ajal.

Kampaania kodulehelt leiab lisaks partnerite pakkumistele huvitavaid retsepte ja nõuandeid, samuti saab küsida nõu toitumisspetsialistilt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments