Muuseum kogub ja näitab seeni

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa muuseum avab neljapäeval seenenäituse, kuhu saavad huvitavaid seeni tuua ja mükoloogilt nõu küsima tulla kõik seenesõbrad.

Seenenäitus Läänemaa muuseumis jääb avatuks vaid neljapäevast pühapäevani.

Läänemaa muuseumi peavarahoidja Eve Otstaveli sõnul on kõigil päevadel keskpäevast kella viieni kohal ka mükoloog, Läänemaalt pärit Teele Jairus. Tema poole võib pöörduda nõu küsimiseks ja abi saamiseks seene määramisel.

Otstavel lisas, et kui muuseumitöötajad ise müttavad nüüd paar päeva metsas näituse tarvis seeni korjates, siis väljapanekut võivad huvitavate eksemplaridega täiendada kõik soovijad.

Selleks tuleb seened kolmapäeval muuseumisse tuua, kus Teele Jairus need enne välja panemist ära määrab. Otstavel rõhutas, et näituse tarbeks tuleb seen metsas üles võtta koos jala ja juurega.

„Me pole seenenäitusi nii kaua korraldanud, Saaremaal näiteks oli tänavu juba 25. seenenäitus,” selgitas muuseumi peavarahoidja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments