Lihulas näeb filmifestivali raames tipptasemel loodusfotosid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Suurema osa Lihula mõisa aidast võtab enda alla "Looduse aasta foto 2012" paremik. Foto: Arvo Tarmula

Veel täna ja homme saab Lihulas nautida Matsalu loodusfilmide festivali raames eksponeeritavat tippfotokunsti.

Kokku on Lihula mõisas, mõisa aidas ja Penijõe keskuses väljas kuus loodusfotonäitust.

Lihula mõisa esimesel korrusel ekpsoneerib fotograaf Olev Mihkelmaa pealkirja all “Matsalu” ümbruskonna nostalgilisi üksildasi maastikke: pilti tardunud metskitsi, vettinud heinapalle, lagedat suurvett, lagleparvi udus, maalilisi päikesetõuse ja -loojakuid.

Sealsamas kõrval on väljas Tiit Hundi “Eesti kalad”. Hunt on suures plaanis püüdnud pildile särjemaimud, Nõva Rannaküla säga, jõesilmu, meripühvli ja merivarblase, ogaliku, vingerja ning tuulehaugi. Lähivaates vee-elukad mõjuvad üsna eksootiliselt, naljakalt, kohati isegi pelutavalt.

Mõisa teise korruse saalis on väljas Fred Jüssi “Kivimustrid”. Jüssi on kivide hingeelu uurinud nii Karirahul, Vilsandil, Kõinastus kui ka Norras, Islandil ja Lapimaal.

Lihula mõisa aidas eksponeerib Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula fotosarja oma ühest lemmikpaigast Põõsaspea neemest. Fotod on jäädvustatud ühel 2012. aasta suveõhtul mõne tunni jooksul.

Suurema osa aidast võtab enda alla “Looduse aasta foto 2012” paremik.

Penijõe mõisa 3. korrusel on väljas Eesti ornitoloogiaühingu ja Läti looduse fondi fotonäitus 16 autorilt pealkirja all “Ülemlinnud. Pildilugusid meri- ja kalakotkast”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments