0

Loodusfilmisõpradega käis kohtumas Jarõna Ilo

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Jarõna Ilo
Jarõna Ilo

Eile õhtul kohtus Haapsalus rändurite klubis filmisõpradega kunstnik Jarõna Ilo.

Ilo rääkis Matsalu loodusfilmide festivali raames näidatud Norra filmi “Talvevalgus” järel oma Norra-kogemusest. Kunstnik on Norras töötatud kuid kokku liites elanud seal kokku 20 aastat. Ilo kirjeldas oma muuseumihoidja- ja õpetajatööd mägedes kõrvalises piirkonnas, mis veel pool sajandit tagasi oli teede puudumise tõttu talvel muust maailmast ära lõigatud.

Sealsed elanikud on Jarõna Ilo sõnul viimastel aastakümnetel loodusest võõrdunud. “Maainimesed ei tunne ravimtaimi ega seeni, kuid kui äikese tõttu on elekter mitu päeva ära ja telefonid ei tööta, on nad uhked: loodus on võimas!” rääkis Ilo.

Filmifestival jätkub täna ja homme filmidega Iloni Imedemaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz