Vaata videot: noorte jalgpalli EMiks valmis Haapsalut tutvustav klipp

Madiken

madiken@le.ee

U-19 Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri võõrustavad linnad tutvustavad end Eurospordis 30sekundiliste videoklippidega. Klippe näidatakse mängude ülekannete ajal.

“See on Haapsalule väga suur reklaam, kuna klippi hakatakse näitama ka Eurosport2 pealt,” ütles linna avalike suhete juht Tõnu Parbus. “Praegu käivad läbirääkimised ka ühe Hispaania telekanaliga, kes ilmselt teeb Hispaania mängust ülekande.”

„Klipis võib näha Haapsalu linnust, promenaadi ja kuursaali, raudteemuuseumi ja vana raekoda,” ütles Tõnis Leht Haapsalule ja Rakverele videod tootnud Catapult Filmsist.

Kohtade valik piirdus Haapsalu linnaga, sest klipi pikkus on piiratud ja mängud on linnastaadionil.

„Filmimisele kulus koos eelluurega ligi nädal,” ütles Leht, kelle sõnul venitas protsessi pikemaks halb ilm. Kogu klipp on filmitud aegvõtte tehnikas. „See on pikema aja jooksul fotode tegemine, neist pannakse kokku video,” seletas Leht.

Nii suure vaatajaskonnaga telekanalile kui 59 riigis leviv Eurosport pole Catapult Films varem klippe teinud. Klippi näeb ka ETVs.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul saabuvad meeskonnad ja Eurospordi reporterid linna vaid mängu ajaks. Samas avaldas Sukles lootust, et vaatajaskond külastab mängudevahelisel ajal ka linna. „Samal ajal on ju American Beauty Car Show, seega peaks külalistele jätkuma ka muud tegevust,” ütles ta.

Homme kohtuvad linnavalitsuse ja politsei esindajad, et arutada parkimise ja transpordi korraldust. „Ei usu, et nendega väga probleeme tekib,” ütles Sukles.

Järgmisel teisipäeval algavad Haapsalus, Rakveres ja Tallinnas kuni 19aastaste Euroopa meistrivõistlused jalgpallis.

Spordikanali Eurosport kavas on Eestist 9 ülekannet. Haapsalust jõuab rahvusvahelisele ekraanile Prantsusmaa–Horvaatia mäng 6. juulil.

Haapsalus lähevad 3. juulil kell 17.30 vastamisi Hispaania ja Kreeka, 6. juulil kell 16.30 Prantsusmaa ja Horvaatia ning 9. juulil kell 17 Portugal ja Kreeka.

Vaata Haapsalut tutvustavat klippi siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments