Koolivaheaeg lasteraamatukogus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu lasteraamatukogus leiavad koolivaheajal tegevust mitmesuguses vanuses lapsed.

Kolmapäeval, 4. jaanuaril kell 12 jutustatakse ja meisterdatakse: õpitakse tundma Eesti sportlasi ja tehakse pilt enda lemmiksportlasest.

Seejärel saab kaks päeva vaadata Eesti nukufilme, tutvuda nende ajalooga ja ka mängida — toimub linnavalitsuse korraldatud filmisündmuste sarja “Kutsu-Juku” teine osa.

Reede, 6. jaanuar

11.00 Eesti esimene nukufilm “Peetrikese unenägu” (1958)
Filmi lavastaja on Elbert Tuganov. Film on tehtud taani kirjaniku Jens Sigsgaardi muinasjutu “Palle üksi maailmas” ainetel. Tollal algajate Eesti multifilmitegijate tööd kergendas asjaolu, et filmis tegutses vaid üks nukk.

11.20 Eesti nukufilmi ajalugu tutvustab režissöör Mait Laas

11.45 Nukufilminukkude näituse avamine

Laupäev, 7. jaanuar

11.00 “Kunksmoor” (1977)

Aino Perviku samanimelise lasteraamatu järgi. Tänapäevane muinasjutt lastele, milles hinnatakse inimese tõelisi ja näilisi väärtusi

11.20 Kunksmoorimäng

12.00 “Kunksmoor ja kapten Trumm” (1978)
Teine muinasjutt üksikul saarel elavast heast nõiast Kunksmoorist, tema sõbrast, endisest meremehest kapten Trummist ja nende seiklustest saarel, merel ning linnas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments