Lauri Luik: Haapsalu ilusad lubadused juba mõranevad

Lauri Luik Foto: Arvo Tarmula

Reformierakonna Haapsalu esinumber Lauri Luik kritiseerib Haapsalu linnavolikogu otsust muuta kiirmenetluse korras ühinemislepingut ja seadustada Ridalast ebaõiglaselt üle sõites Suurema Venna ülemvõim.

Asjatundmatus ja lohakus ei tohi kujuneda Haapsalus trendiks. Kuidas on nii, et mujal Eestis sellist probleemi kellelgi ei tekkinud, kuid Haapsalu seisab lõhkise küna ees? Selline prohmakas on märgilise tähendusega ja näitab suhtumist.

Ühinemislepingule anti allkirjad, kuna saavutati pooli rahuldav kokkulepe. Nüüd püüab uus koalitsioon seda lepingut ühe lugemisega lihtsalt volikogus jõuga muuta. Ilusad jutud sellest, et Ridala hääl uues omavalitsuses ei kahane, hakkavad esimesel töönädalal purunema.

Täna hommikul, vaid kaks päeva enne volikogu, saadeti uus eelnõu tekst, millega hakatakse ühinemislepingu punkti 5.2 kiirkorras parandama. Soovitakse jõustada siiani kehtinud Haapsalu linna põhimäärus. Aga miks mitte Ridala oma?

Leian, et selline käitumine ei ole korrektne. Nii põhimõttelist asja ei saa arutada kahepäevase etteteatamisega ja ühe lugemisega volikogus. Vähemalt kaks lugemist tuleb korraldada, nagu Haapsalu põhimääruses ka viidatud on. Mis sest, et põhimäärust proovitakse muutmata kujul rakendada.

Seega oleks reedel muude päevakorrapunktide arutamine selgelt ennatlik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maakas
6 aastat tagasi

Maakana ma ei tunne, et selle apsakaga minust nüüd üle oleks sõidetud. Ei tunne ka ilmselt teised maainimesed. Millegipärast räägivad maainimese heaolu eest inimesed, kellel pole maaeluga tegelikult mingit seost.
Tunnistagem – leping jäi kahe silma vahele!Mis me nüüd siis teeme? Halame ju kiunume neli järgnevat nädalat? Ega elu Haapsalus seetõttu seisma ei jää! Elu läheb edasi ja asjad aetakse korda. Ei tunne, et lubadused seetõttu tegemata jääks…Eks need viinamarjad hapud ole…

valija
6 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Leping ei saanud jääda kahe silma vahele, kui on olemas selle lepingu tegevuste läbiviija, kes saanud ja saab palka kuni aasta lõpuni. Kas nii lihtne see ongi, jäi kahe silma vahele, sinu meelest õigustus maksumaksja raha kergekäeliseks tuulde loopimiseks või? Kui meie ühiskonnas on täna seesuguseid eelkõnelejast maaka tüüpi inimesi, siis sellest kasvabki meie valitsejate julgus ja ülbus.

Sass1.
6 aastat tagasi

Lauri Luik võtab sõna üle päeva. Millest selline aktiivsus? Ega see halb pole,
ma lihtsalt imestan. Ja opositsiooni liider on valimistulemuste järgi
ikkagi Merle Mäesalu.
P.S. Aga mis poliitikute päristöö on? Ehitajad, krohvijad, maalrid?

Nimi (kohustuslik)
6 aastat tagasi
Reply to  Sass1.

Luik lihtsalt on saanud ülesande peakontorist Suklesele tuld anda. Ma olen rohkem kui veendunud, et oleks ref. valimised võitnud oleks jutt teine. Samas kallis Lauri, eelmises volikogus oli Reformierakond võimul. Miks töö jäi tegemata? Kus siis olid? Ise enda jalapeale lased ju! Aga muidu on suund õige ja tulista edasi. Minu häält sa anyway ei saa.

valija 1
6 aastat tagasi

Mida sinu arvates Luik valesti ütles. Arvan, et vaevalt Luik pannuks volikogu liikmed sundseisu kiirkorras linna põhimääruse vastuvõtmisel. Iga tavakodanik saab aru, kes harjunud tühja väravasse palle togima ja ei taha, et mängureeglite kohaselt peaks seal ka väravavaht seisma.