Haapsalu linnavalitsus ootab 2018. aasta kaasava eelarve ettepanekuid

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Eesti lipp ja Haapsalu lipp. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu ja Eesti lipp2

Haapsalu linnavalitsus ootab kaasava eelarve ettepanekuid kuni 20. septembrini. Võitnud ettepanek/ettepanekud tehakse teoks  2018. aastal. Kaasava eelarve suurus on Haapsalu linnavolikogu poolt kehtestatud 20 000 eurot.

Kaasava eelarve eesmärk on avalikult kasutatavate investeeringute tegemine või ürituste korraldamine. Kaasava eelarve ettepanek peab pakkuma avalikku hüve ja olema realiseeritav avalikku kasutusse või suunatud avalikkusele (üritus) ning ettepanek ei tohi tekitada ebamõistlikke kulusid linna järgnevate aastate eelarvetele, selgitas linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Esitatud ettepanekuid hindab linnavalitsuse poolt moodustatav komisjon, kuhu kuuluvad linnavalitsuse vastava eriala spetsialistid, linnavolikogu vastava valdkonna komisjonide esindajad ja vajadusel sõltumatud spetsialistid. Kaasava eelarve summa piiresse mahtuvate ettepanekute hulgast korraldatakse elluviidavate projektide väljaselgitamiseks rahvahääletus.

Ettepanekute lõplik paremusjärjestus selgub rahvahääletuse tulemusel hiljemalt 30. oktoobriks.

Hääletamine viiakse läbi elektrooniliselt kohalike omavalitsuste istungite infosüsteemi VOLIS keskkonnas ja Haapsalu linnavalitsuse kantseleis (Posti 34, Haapsalu).

Ellu viiakse üks või mitu paremusjärjestuses enam hääli saanud ettepanekut, mis lähtuvalt ettepaneku eeldatavast maksumusest mahuvad kaasavale eelarvele linnaeelarves eraldatud summa piiresse, kuni olukorrani, kus paremusjärjekorras järgmist ettepanekut ei ole võimalik enam täies ulatuses rahastada.

2017. aasta kaasava eelarve ettepanekutest võitis Volise keskkonnas korraldatud hääletusel panduse rajamine kultuurikeskuse ees olevale haljasalal. Seda kasutades saavad liikumispuudega ning lapsevankritega inimestel mugavalt keskuse peaukseni jõuda. Pandus rajatakse tänavu.

Rohkem infot kaasava eelarve kohta on võimalik leida Haapsalu linna kodulehelt www.haapsalu.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tõnu Valdma
6 aastat tagasi

Tere lp Haapsalu linnavalitsus!
Palun vastake e-post: tonuvaldma@gmail.com , mis kuupäevadel toimub augustibluus aastal 2018. Või palun lähetage teade, kuhu kirjutada, et saaks lähimal ajal broneerida “Laines” toa(d) ja osta augustibluusile piletud.
Lugupidamisega perekond Valdma

Tsensor to Tõnu Valdma
6 aastat tagasi
Reply to  Tõnu Valdma

Teil läks vist midagi sassi – see ei ole linnavalitsuse kodulehekülg ja linnavalitsus ei organiseeri ka Augustibluusi.