Vatla korvpalliturniiri võit tuli koju, loosiauhinnaks olnud autoga sõitis koju Toomas Vestli

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

korvpall vatlas Foto_Priit Tein

Võidukad Vatla korvpallurid. Foto: erakogu

Möödunud laupäeval toimunud iga-aastane Vatla korvpalliturniir tõi taas kokku Lõuna-Läänemaa harrastuskorvpallurid. Priit Teini ja tema abilistega korraldatud korvpallipäev toob kevadisse Vatlasse alati palju võistkondi ja veel rohkem pealtvaatajaid.

Sel aastal oli aga korvpalliturniiril veel üks suurepärane üllatus – peakorraldaja pani loosirattasse sõiduauto Nissan Almera. Lihtsamat viisi autoomanikuks saada polegi võimalik – osta 5 euro eest pilet ja oota õnne!

Kõigi aegade huvitavaim turniir

Tänavune korvpalliturniiri oli kahtlemata väga huvitav. Kuus meeskonda jagati kahte väga võrdsesse alagruppi. Kõik meeskonnad – Lihula, Lihula Veteranid, Vatla I, Vatla II, Massu ja BC Lasso andsid oma heade esitustega panuse turniiri õnnestumisse.

Esimesest alagrupist väljus võitjana Vatla I meeskond. Teisena pääses poolfinaali BC Lasso, kes oli üle peamiselt Lihula Gümnaasiumi õpilastest koosnenud Lihula võistkonnast.
Teisest alagrupist läksid poolfinaali Lihula Veteranide ja Vatla II võistkond. Ja siis alles läks tuliseks. Esimeses poolfinaalis kahe Vatla meeskonna vahel oli pinge väga suur. Lõpuks oli teine võistkond kindlam ning 29:23 võit ja finaalikoht kuulus neile.

Teises poolfinaalis suutis üllatada BC Lasso, võistkond, kuhu kuulusid nii veemotospordi maailmameister kui ka II liiga jalgpallurid, üllatasid Lihula Veteranide meeskonda. Väga hea visketabavusega võeti oma ja võit 41:34 viis finaali.

Pronksikohtumises Vatla I ja Veteranide vahel oli terve mängu vältel juhtivamaks pooleks Vatla. Veteranid võtsid aga kõik oma jõuvarud kasutusele, jõudsid liidritele järele ja läksid üks minut enne mängu lõppu juhtima. Eesti ühe parima noorlauatennisisti Aaro Õismetsa korv koos lõpusireeniga tähendas aga siiski pronksmedaleid Vatla meestele. Skoor 51:50.

Finaal kujunes korvidevaeseks – koduväljaku mehed võtsid esikoha skooriga 26:20.

Toomas Vestli sõitis koju uue autoga

Ja siis saabus päeva ehk kõige oodatuim hetk. Välja hakati loosima sõiduautot Nissan Almera. Loosikausis oli umbes 150 piletit – nii paljud olid loosi ostnud. Fortuuna, kelleks oli 6aastane poiss, tõmbas välja neli sedelit. Kellel käes sama number, oli saanud sammu autole lähemale. Neli õnnelikku olid Vatla mehed Raivo Tein, Toomas Vestli, Aaro Õismets ja Lihula mees Madis Mölder.

Need neli pidasid noolemängu lahingu. Kellel punktisumma suurem, see ka autoomanikuks saab. Viskama mindi loosijärjekorra järgi. Madis Mölder viskas 30, seejärel Aaro Õismets 31. Peakorraldaja isa, Raivo Tein sai 23. Viimane mees, Toomas Vestli, Eesti üks paremaid noorlauatennisiste näitas nüüdki kindlat kätt ja külma närvi – 52! Auto omanik oli selgunud.

Sellised üritused, kus kokku tuleb suur osa kogukonnast, kus spordisaalis on samapalju inimesi kui Vatlas elanikke, teeb südame soojaks. Aitäh korraldajatele.

Taas saavad Lõuna-Läänemaa harrastuskorvpallurid kokku 25.märtsil Lihulas, kui mängitakse Lihula kevadturniir.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tedja
7 aastat tagasi

vestli ei Soola õpilane, ärge seda unustage mainida

Joonas
7 aastat tagasi

Pärnu leht ilmub palju tihedamalt ja kajastust leiab seal kõik mis huvitab lugejat. Soovitan tellida .

....
7 aastat tagasi

Pole midagi parata, aga aasta pärast, kas siis see üritus ületab ka Pärnu Postimehe uudiste künnise?