Läänemaa JK Tartu Tammekast jagu ei saanud

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

LJK Tammeka

Haapsalu meeskond Tartus enne mängu. Erakogu

Läänemaa JK Haapsalu sai teisipäeval haruldase võimaluse mängida kõrgliigameeskonna vastu, kui kohtus jalgpalli Eesti karikavõistluste 1/32-finaalis Premium-liigas kuuendat kohta hoidva Tartu Tammekaga. Läänlased kaotasid 0:3, kuid teenisid vastaste peatreenerilt kiidusõnu.

III liigas mängivad Läänemaa amatöörid jäid Tartus kaotusseisu 20. mänguminutil, kui värava lõi Martin Jõgi. 29. minutil põrutas Martin Miller seisuks 2:0 ja 31. minutil Rait Läll 3:0.

41. mänguminutil tõrjus Läänemaa väravavaht Hendrik Siht Rasmus Tautsi löödud penalti.

Teisel poolajal enam väravaid ei löödud ja 190 pealtvaataja ees sai võidu Tammeka.

Tempo oli harjumatult kiire

Läänemaa JK treener Aavo Tomingas kiitis oma mängijaid kaotusele vaatamata. „Poisid olid ülitublid. Võib-olla alguses oli vastaste mängu kiirus harjumatu, aga teisel poolajal kohaneti ka sellega,” ütles ta.

Kripeldama jäi treenerile teine värav, mida pidasid läänlased suluseisust lööduks. „Meie mängijail olid käed püsti. Üks meie poiss kattis siiski vist suluseisu ära,” tunnistas ta.

Kaks head väravavõimalust oli Läänemaa ründajal Andres Dobõšev-Proosväljal, kuid mõlemal korral tabas teda ebaõnn. „Ühtemoodi sai ta väravavahiga üks ühe vastu ja ühtemoodi libises otsustaval hetkel jalg. Aga Proosväli paistis heas mõttes kindlasti silma,” ütles treener.

Üleplatsimees oli Läänemaa JK Haapsalu väravavaht Hendrik Siht. „Mängu parima auhinda ei saanud ta ainult sellepärast, et karikavõistlustel seda ei anta, ütles ka mängu inspektor.”

Teisel poolajal tuli tartlastel vahetusest väljakule veel mitu põhikoosseisu meest, kuid läänlased said nendega hakkama. „Eks tempo olnud harjumatu, pole nii nagu kolmandas liigas. Aga just seepärast oleks selliseid mänge rohkem vaja, et meie poisid harjuksid,” ütles Aavo Tomingas.

Tammeka treeneri kiidusõnad

Tartu Tammekal on praegu Eesti meistrivõistlustel kuues koht kümne võistkonna seas, kuigi kahes viimases liigamängus on nad saanud kaotuse.

Enne mängu ütles Tammeka treener Indrek Koser, et läänlastest on vaja kindlalt jagu saada enesekindluse taastamiseks. „Oleme kaks suurt kaotust järjest saanud ja natuke võidurõõmu ei teeks kindlasti paha. Püüame anda endast parima ja kindlasti ei lähe vastast alahindama,” vahendas Koseri sõnu Tammeka koduleht.

„Oli ikka päris mäng,” tunnustas Koser läänlasi pärast matši. „Nagu sellistes mängudes ikka, põhiline on edasi jõuda ja seda me ka suutsime.”

Koseri sõnul andis matš neli liigat madalamal mängiva võistkonna vastu võimalusi mõnele mängijale puhkuseks ja paarile noormängijale enese tõestamiseks. „Kaks 1999. aastal sündinud poissi tegid debüüdi ja said hästi hakkama. Üks lõi ka värava,” ütles ta.

Kõrgliigas juhtub harva, et vastane mängib Tammeka vastu kaitsvalt positsioonilt. „Vastane oli kaitses, nende mäng tuli lahti muukida ja seda me ka tegime, sest 3:0 ei ole küll purustamine, kuid ikkagi kindel võit,” sõnas Koser.

„Läänemaa kaitse oli väga organiseeritud. Kõik mängijad olid tugevad ja tahtmist täis, kindlasti mitte III liiga materjal,” tunnustas ta. „Läänlaste probleem oli ehk selles, et nad on väga noored (keskmine vanus 19 aastat 9 kuud – toim), aga neil on väga kõva perspektiiv.”

Möödunud aastal jõudis Läänemaa JK Haapsalu samuti 1/32-finaali, kus mängis kõrgliigaklubiga Pärnu Linnameeskond. Toona oli läänlastel suurüllatus käeulatuses. Pärnakad said võiduvärava kirja alles mängu teisel lisaminutil.

 

Tartu Tammeka – Läänemaa JK Haapsalu 3:0

Tartu Tammeka: Karl Vaabel, Kaarel Kiidron, Erko Litvjakov (46. min Silver Grauberg), Kevin Anderson, Martin Jõgi, Tauno Tekko, Martin Miller (33. min Kristjan Tiirik), Rasmus Tauts, Tristan Koskor, Rait Läll ja Erki Mõttus (46. min Andre Paju).

Läänemaa JK Haapsalu: Hendrik Siht, Karel Saarkopli, Jako Kariste, Bert Rotberg, Rivo Heinsalu (70. min Dmitri Maksimov), Aare Avila, Kristo Enn, Talis Tamm, Andres Dobõšev-Proosväli, Martin Salf ja Leonid Bragin (46. min Artur Matto).

Väravad: 20. min 1:0 Martin Jõgi, 29. min 2:0 Martin Miller, 31. min 3:0 Rait Läll.

Kollased kaardid: 75. min Tauno Tekko (Tammeka), 84. min Rasmus Tauts (Tammeka), 87. min Aare Avila (Läänemaa JK).

Kohtunik: Danel Udu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments