Tosin populaarseimat merelaulu on teada

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Parvlaev Mercandia (2)

Laupäeval, 16. juulil Tallinna Merepäevade raames toimunud Merelaulude galakontserdil Lennusadamas selgusid rahva poolt enim armastatud merelaulud. Esikoha pälvis Jaan Tätte „Tuulevaiksel ööl”. Populaarsuselt teiseks jäi Ülo Vinteri ja Enn Vetemaa kirjutatud „Majakene mere ääres” ning auhinnalisele kolmandale kohale tuli Virve Kösteri „Mere pidu”.

Merekultuuriaasta otsis juunis rahva abil Eesti populaarseimat merelaulu, kus žürii poolt ette antud 25-st laulust sai rahvas hääletada oma lemmik-merelaulu poolt. Kaheteistkümnele enim hääli saanud laulule lõid tunnustatud heliloojad uued orkestri seaded ning need kõlasid suurejoonelisel merelaulude galakontserdil 16. juulil Lennusadamas. Laval astusid üles Lenna Kuurmaa, Robert Linna, Kadri Voorand, Helen Lokuta, Lauri Õunapuu ja Priit Volmer koos Tallinna Kammerorkestriga, mida dirigeeris Risto Joost. Kontserti kuulas ligikaudu 5000 külastajat ning seda kandis otse-eetris üle nii VIkerraadio kui ERR Menu portaal. Kontserdi salvestas ETV2, millest valmib sügisel Eesti populaarseimate merelaulude erisaade. 

Kontserti on võimalik järele vaadata siit: 

12 Eesti populaarseimat merelaulu:

1. Tuulevaiksel ööl (J. Tätte)

2. Majakene mere ääres (Ü. Vinter / E. Vetemaa)

3. Mere pidu (V. Köster) 

4. Laev tõstis purjed (G. Ernesaks / E. Tammlaan)

5. Ei meelest läe mul iial (Ü. Vinter / E. Vetemaa)

6. Vana madrus (rahvalik / J.Tätte)

7-12. Kihnu neiu (viis ja sõnad rahvalikud)

7-12. Jää jumalaga Mann (sõnad ja viis rahvalik)

7-12. Miki merehädas (Georg Malmstén / J. Remmelgas)

7-12. Tüdruk (A. Uustulnd) 

7-12. Mõtisklus (filmist Vallatud kurvid, G. Podelski / H. Karmo)

7-12. Abruka valss (S.Tuulik) 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments