Koit Uus: linnavalitsus tahab teha brexitit

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

koit uus

Koit Uus. MERILIN KAUSTEL-LEHEMETS

Ettevõtja Koit Uus ütles Eesti Päevalehele antud intervjuus, et teda teeb murelikuks Haapsalu linnajuhtide käitumine haldusreformi ettevalmistamisel.

"Minu üks muredest on see, et teatud seltskond linnavalitsuses tehab teha brexitit – teeme eraldi, vaeseid kampa ei taha. Tõmbame linna muust jamast välja. See on nii lühinägelik. Nii kaob linna tagamaa. Väiksem tagamaa – väiksem linn. Takkatipuks kaob ka maakonnalinna staatus. Mis edasi? Kolime kõik piiskopilinnuse müüride vahele ja paneme värava kinni? Sisse laseme ainult kontserdikorraldajaid ja turiste?" ütles Uus.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles on vastu ettepanekule teha tervest Läänemaast üks omavalitsus, samuti on ta vastu sellele, et Ridala ja Haapsaluga liituks ka Martna vald.

Uus märkis, et haldusreformiga ei tohi Läänemaad anda Pärnule.

"Enamik Läänemaa elanikke on igapäevase tõmbekeskuse jaganud nii, et mille vähegi saab, ajaks ära Haapsalus, suuremad asjad aga Tallinnas. Pärnul ja Läänemaal ei ole mingit loogilist pistmist. 10–15 aastat Pärnu regiooni katsetamist ei ole andnud Läänemaale ühtegi positiivset efekti ega lähendanud Haapsalut Pärnule," ütles Uus.

Koit Uusi intervjuud loe siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
võimalik
7 aastat tagasi

Brexiti järgselt langes Eestiski börsikurss,kas sellest ettevõtja taoline nutulaul?

jah
7 aastat tagasi

Ei pea me kartma brexiteid ega estexiteid.Ja ristamised on taevaste vägede kätes.

ristikõieliste kogukond
7 aastat tagasi

pole meie ainukesed, kes on omadega puntras. Meeldis delfi kommentaar:
.mina, kui tekib wajadus, wõin setu kaswõi hiidlasega ristata..

Sellised inimesed, kes ei karda riski annavad julgust ja tuge.

qw
7 aastat tagasi

Kas Koit Uus ei tea, mis asi on Brexit?

Robertile
7 aastat tagasi

Seda,et tavaliselt ei nähta oma nina otsast kaugemale,rääkis nii mõnigi vene ajal ,kui soovis omatahtsi teha – pidevalt tuleb konkreetne näide meelde….Aga kas see teistele sobis?

to 14.42
7 aastat tagasi

Oma Eestit,tõelist ja õiget meil pole ju veel, sinnapoole nimelt,see tuleb kord.

Robert
7 aastat tagasi

Koidul on rohkem kui õigus. Läänemaa on üks maakond ja selleks peaks ta jälle saama. Kindlasti on valdade valitud volikogude liikmed tublid ja arukad inimesed aga asjalik oleks enamikke probleeme lahendada maakonnas üheskoos. Millegipärast aga on vastupidi, oma mätta otsast kaugemale ei ulatuta nägema. Vallakeste hääl ei kosta kuigi kaugele. Teistmoodi oleks kui maakonnal oleks üks ja jõuline otse valitsusse rääkimise toru. Siis ei saaks olla nii nagu praegu, raha jagatakse Tallinna ja Tartu veel Pärnusse ja teistele ainult näpuotsaga, Läänemaale reeglina kõige vähem. Mis oblastite tegemisse puutub, siis see on ilmselge eluvõõraste ametnike käkerdis. Isegi kohmakas vene võim sellest… Loe rohkem »

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  Robert

Làànlased pole mitte kunagi oma màttast soosaarel kaugemale nàinud. Juba muinasajal ei suutnud nad seda. Iga kihelkond tiris enda poole. Laànemaa tekitasidki lôpuks sakslased piiskopiriigi nàol. Nii et siin pole kahjuks kùbetki lootust enam.

Roosi
7 aastat tagasi

Ootan juba Estexitit! Võib ju välismaa vahet voorida,kuid ikka pole täit arusaama õiglusest.Illuminaadid ning manipulaatorid hakkavad nüüd taanduma vähehaaval,seda tõendas Brexit.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  Roosi

Noh, ja kui see Estexit on toimunud, mis edasi? Quo vadis?

lugeja
7 aastat tagasi

Raha pidavat sõltumatuks tegema?Tegelikult saame kõik seda olla.Nii ongi,et igaüks vaadaku kõigepealt enda asju.Me ei saa ju midagi teha,et valitsus on meil selline,nagu ta on.Võime ta rahule jätta,igal asjal oma aeg.

Rein Vatku
7 aastat tagasi

Koit enamus aja väljaspool Läänemaad olles näeb ja tajub tegelikult meil liitumistega seonduvat jama teravamalt. Neeme Suur ei saa maavanemana otse mahlakalt välja öelda, Koit võib seda teha, kuna sõltumatu. Igal juhul artikli sisu on õige, eriti Haapsalut puudutav osa.

kommentaar
7 aastat tagasi
Reply to  Rein Vatku

Neeme Suur mitte ei saa vaid ei oska. Ilmselt oled lugenud tema artikleid LE’s – täiesti sisutühi pläma. Eriti meeldis mulle hiljutine põhjendus maavalitsue vajalikkusest. Kui mõni loll veel ei teadnud, kui mõttetu see institutsioon on, siis peale kõnealust kirjutist sai loodetavasti ka tema asjale pihta. Maakonda on vaja selleks, et korraldada tantsupidude regionaalvoore. Kaotame maavalitsuse ära ja ongi tantsupidudel lõpp peal.