Läänemaa laskurid said noorte meistrivõistlustelt 13 medalit

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

Männiku lasketiirus peetud Eesti noorte meistrivõistlustel tulirelvadest võitsid spordikooli õpilased kolm kulda, seitse hõbedat ja kolm pronksmedalit. Jätkati juba eelmise aasta algusest alanud traditsiooni–igalt Eesti tiitlivõistluselt kuldmedal.

Kindlasti ootasime esikohta tüdrukute spordipüstolis. Tüdrukud kordasidki oma eelmise aasta kaksikvõitu. Võitis uue isikliku rekordiga 547 silma Lydia Kurus. Teiseks jäi eelmise aasta võitja Kaisa Kuusik 539 silmaga ja neljas oli oma perekonnanimele kohaselt Kerli Neljas 522 silmaga.

Tublilt võistles ja tegi oma rekordi Ilona Falk olles 492 silmaga seitsmendal kohal.

Tüdrukute võistkond (Kurus, Kuusik, Neljas) tuli kindlalt võitjaks. Medalikohta sai loodetud tüdrukute teiselt võistkonnalt (Anni Kallas, Anette Marilin Villand, Kärt Vassar). Peale harjutuse esimest poolt paistis kõik minevat plaanipäraselt. Paraku siluetilaskmises hakkasid relvad tõrkuma, mis jätsid meie tüdrukud mitmest lasust ilma ja tuli leppida neljanda võistkondliku kohaga.

Poiste spordipüstolis tuli meie võistkond (Ekke Alar Tommingas, Hendry Viira, Elari Tahvinov) narvalaste järel teiseks. Ootasime poistelt esikohta.

See, mis spordipüstolis jäi tegemata sai topelt tasa vabapüstoli harjutuses. Individuaalselt teine koht Elari Tahvinov 241 silma, kolmas koht Ekke Alar Toomingas 239 silma.

Olümpiakiirlaskmises lasid tublilt individuaalselt Ekke Alar Toomingas, kes sai teise koha ja Eerik Salf 489 silmaga viienda koht. Peale harjutuse esimest poolt kolmas olnud Karl Armin Võsuril lagunes relv ja see kukutas ta lõpuks 13.kohale.

Võistkondlikus arvestuses sai Haaapsalu I võistkond (Toomingas, Viira, Võsur) teise koha. Meie teine võistkond (Karl Gregor Jakk, Elari Tahvinov, Eerik Salf) sai kolmanda koha.

Püssipoisid on juba mitu aastat üritanud tulla võistkondlikult medalile. Mitu korda on nad napilt jäänud medalist ilma.

Spordipüssi harjutuses 60 lasku lamades võitis meie meeskond (Silver Loorens, Martten Tiitsma, Eerik Salf) hõbemedali. Individuaalselt oli Loorens 573 silmaga neljandal kohal. Tiitsma 572 silmaga viies ja Jander Korpe 565 (isiklik.rekord.) kaheksas.

Harjutuses 3 korda 20 lasku kolmest asendist võideti sama koosseisuga pronksmedal. Suurepäraselt lasknud ja isikliku rekordi püstitanud Silver Loorens oli hõbedal 538 silmaga.

Fotod: Kaido Kruusamäe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA laskmine (4) OLYMPUS DIGITAL CAMERA laskmine (5) laskmine (6) laskmine (10) laskmine (3) laskmine (2) laskmine (1) laskmine (8) laskmine (9) laskmine (7)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see jama
7 aastat tagasi

tundub olevat “ilge kõva” spordimees. Suht kindel et see tegelane on võib-olla korra elus PM käes hoidnud, ehk ka ühe lasu teinud aga ei enamat.

To Jama
7 aastat tagasi

Anna andeks, aga kui Sa ei tea laskmisest midagi siis ära palun seleta… Tule ja proovi lasta vähemalt “8”-gi.. Ilmselt Sa tark kommenteerija ei laseks ise üle “5” punktigi. Kurb vaadata kuidas tuleb inimene kommenteerima midagi halvustavalt ise olles täielik võhik. Ja laskmine ei toimu ainult seistes, kui ei tea, ära kekuta.

Jama
7 aastat tagasi

Mis see laskmine on,ainult seisa ja põmmuta,seepäradst on nad ülekaalulised.