Aleksei Turovski: konna päästmine nastiku käest oli looduse vastane pahategu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Nastik Marek_Szczepanek-405x270Nastik. Marek Szczepanek, Wikipedia

Lääne Elu kirjeldas kolmapäeval Leili Suitsu ebatavalist kohtumist mao ja kärnkonnaga – suur nastik oli haaranud kärnkonnal ühe tagajala lõugade vahele ja üritas teda alla neelata. Naine otsustas konna päästa.

Tuntud zoosemiootik ja armastatud loomasõber Aleksei Turovski ütles aga uudist refereerinud Postimehele, et see oli absoluutselt lubamatu tegu. „Nastik on meie looduse, meie ökosüsteemide põline liik ja kiskja. Tema ju lillkapsast ei söö,“ selgitas Turovski.

„Konn isegi ei ürita hüpates ennast nastiku eest päästa. Nad hakkavad kõndima ja karjuma ning see on täiesti adekvaatne olukord, et konn nastikule jääb,“ lisas Turovski.

Loomasõbra sõnul naine aga konna selle tegevusega kindlasti ei päästnud. „Ta sureb lihtsalt hiljem hirmsates piinades, sest kui konn juba nastiku hammaste vahel oli, tekitas ta sellega talle mitukümmend haava,“ oli Turovski kindel. „On väga võimalik, et ka nastiku lõuad on vigastatud ning see on looduse vastane pahategu,“ lisas ekspert lõpetuseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Miina
7 aastat tagasi

Kas nastik on madu?Arvasin ikka,et ta on uss.Ja et konna päästis,nüüd hukkas 2 hinge,kui mölemad viga said,ei jää nad ellu.Nastik on kasulik looduses.

Ott
7 aastat tagasi

leili Suits ikkagi?elab ingkülas?oru vallas?

vaataja
7 aastat tagasi

Ekstreemne loomakaitsja proua Suitsu.

K.
7 aastat tagasi

Ilmselt oleks isegi selle konna päästnud, lihtsalt mööda küll ei oleks läinud.

jk
7 aastat tagasi

rumal inimene , muud ei midagi

teadja
7 aastat tagasi

Sm Turovski,tegemist oli hirmsa teoga Emakese Looduse vastu.Vôibolla annate vastavatele organitele,KESKONNAINSPEKTSIOON vôi POLITSEI sellest koletust teost teada.Ja nad siis otsustavad kas tegemist väärteo vôi hoopistúkkis kriminaalkuriteoga.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  teadja

Ise teen nalja, ise naeran?

teadja
7 aastat tagasi
Reply to  juss

Sa Juss,rahune maha,vói vóta rohtu!

Eh
7 aastat tagasi
Reply to  teadja

teadja…sa oled vist ikka päris ära

teadja
7 aastat tagasi
Reply to  Eh

Avaldan sulle saladuse,mulle meeldib must huumor.Sulle aga tunnen Sûgavalt kaasa,et nalja ei môista.Vóib-olla aitab hingetohter Sind?

113
7 aastat tagasi

mina arvan kah et see konna päästja tuleks vastutusele võtta.

Ott
7 aastat tagasi

see konna päästjale tuleb hea rahaline litakas panna!!!

Lugesin
7 aastat tagasi

seda artiklit ja mõtlesin samamoodi kuigi ei ole mingi loodusteadlane. Huvitav mida kiskjad siis sööma peavad – lillkapsast?!