ERR sai jalgpalli EM-i näitamise õiguse 450 000 euro eest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

og-defaultRahvusringhääling omandas jalgpalli Euroopa meistrivõistluste ülekandeõigused 450 000 euro eest.

“Näitame otseülekandes ära kõik 51 mängu ja see läheb maksma suurusjärgus 450 000 eurot,” ütles ERR-i sporditoimetuse juht Rivo Saarna teisipäeval BNS-ile.

Tema sõnul omandas ERR Prantsusmaal peetava suurvõistluse teleõiguseid koos Euroopa Ringhäälingute Liiduga (EBU).

Mänge kommenteerivad Tallinna stuudiost ERR-i ajakirjanikud Tarmo Tiisler, Kristjan Kalkun ja Alvar Tiisler, jalgpallistuudiot juhib Aet Süvari. Lisaks on iga mängu kommenteerima kutsutud ka tuntud jalpallureid nagu Marek Lemsalu, Indrek Zelinski, Ingemar Teever, treenereid või muid jalgapallile lähedal seisvaid või osalevaid riike tundvaid inimesi, rääkis Saarna. “Iga mängu ajaks kutsutakse stuudiosse kuni kaks külalist,” märkis ERR-i sporditoimetuse juht.

Saarna rõhutas, et esmakordselt näitab ETV jalgapalliülekandeid HD-pildikvaliteedis. “Eraldi graafilist lahendust ega hologramme mängude analüüsimiseks me soetanud ei ole, aga kõik ülekande tootjate pakutavad graafikud ja statistilised lahendused kasutame ära,” lubas Saarna. Täiendavate tehniliste lahenduste hankimisest loobuti kulude kokkuhoiu tõttu, tunnistas Saarna, viidates suve lõpul toimuvate Rio de Janeiro olümpiamängude ülekandekuludele.

Jalgpalliülekannete päises näidatakse integreerituna ka kaheksa Euroopa jalgapalliliidu (UEFA) sponsori logosid, märkis ERR-i sporditoimetuse juht.

Jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniir 24 kvalifitseerunud riigi koondise vahel peetakse Prantsusmaal, esimene mäng kodumeeskonna ja Rumeenia vahel toimub 10. juunil, finaalmäng on kavas 10. juulil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ERR seebiks
7 aastat tagasi

Tore, et mänge näha saab. Aga kahjuks on ERRi spordikommentaatorite tase juba aastakümneid olematu. Kui septembris oli kossu EM, siis olid õnneks õigused Viasatil ja Kalev Kruus tegi legendaarseid kommentaare Eesti mängudele…

Lahendus
7 aastat tagasi

See et kari tegelasi ühte palli taga ajab?

Chan
7 aastat tagasi

see on seda väärt