Haapsalu antiigiäri raamatukapp ei mahtunud Ruhnu lennukisse ja saadeti saarele erireisiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aivar KroonHaapsalu antiigiärist ostetud raamatukapi Ruhnu saarele viimiseks kulus kaks nädalat, sest lennuki peale kapp ei mahtunud ja regulaarset laevaühendust saarega talviti ei ole.

„Antiigiladu toimetas eile Ruhnu saarele kohale tegutsemisaja jooksul vast kõige keerulisema saadetise – raamatukapi mõõtudega ca 1,6 x 2,5 m. Ega muud keerulist ei olegi kui see, et Ruhnusse käib talviti vaid lennuk, mis on kapist veidi väiksem,” kirjutas ettevõtte Facebooki-külg.

„Kapp telliti netipoest,” ütles Antiigilao pidaja Aivar Kroon (pildil). „Alguses ma ei kahtlustanudki, et transpordiga võib probleem tekkida, sest on ennegi Ruhnult tellitud ja kaup on kenasti kohale jõudnud. Ma ei tulnud selle peale, et regulaarne laevaühendus Ruhnuga algab alles mais.”

Krooni sõnul oli ostja oli rahulik ja valmis ka maikuuni ootama.

Kauba kohaletoimetamise korraldas Omniva. „Alguses viisid nad kapi Pärnusse ja tahtsid lennuki peale panna, aga selgus, et et kapp on enam-vähem sama suur kui lennuk. Siis viidi Saaremaale,” ütles Kroon.

Omniva pressiesindaja Mattias Kaivi sõnul ootas saadetis Kuressaares Saaremaa kandekeskuses laevaühendust Ruhnu saarega ligi kaks nädalat. „Talveperioodil on Ruhnu saarega vaid lennuühendus, kuid kuna kappi polnud aga võimalik lennukiga transportida, siis oli sellest vähe abi. Lõpuks leidsime siiski lahenduse. Nimelt läks Ruhnu saarele erireis, mis viis saarele toitu ja kaupa. Kuigi erireisi tellijaks ei olnud Omniva, õnnestus meie inimestel siiski just selle reisiga ka see kapp saajani toimetada,” sõnas ta.

Mattias Kaiv kiitis puksiirlaeva Panda meeskonda, kes oli Omnivale igati abiks saadetise laadimisel ja kohaletoimetamisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
saarte elu
8 aastat tagasi

Väikesaarte elu “rõõmud”, mis teha, kogu aeg kipub olema suhtumine, et ise kolisid sina, nüd vaata ise kuidas saad – aga tore kuulda, et antud juhul nii suur ettevõte nagu Omniva ei jäänud lihtsalt äes rüpes ootama, kuniks regulaarne laevaühendus (või mis iganes) tekib, vaid otib aktiivelkt lahendusi. Respect!

Tasuta
8 aastat tagasi

reklaami.

laud
8 aastat tagasi

Seda kappi tahaks kohe oma silmaga näha. Kas saaks pildi avaldada.