Lihulas peeti korvpalli jõuluturniiri

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lihula korvpall. Liset Kuusik

Lihulas mängiti kolmandat korda jõulukorvpalli. Foto Liset Kuusik

Kolmandat aastat peeti Lihulas jõuluturniiri, kus korvpallitreeneri Mairo Kanteri eestvedamisel said palliplatsil kokku korvpallurid, kes Lihulat esindanud aastaid või aastakümneid tagasi, ning need, kes teevad seda tänasel päeval.

Reeglina mängivad turniiril ainult Lihula omad mehed, kes korvpallihariduse saanud just tuleval aastal 230. sünnipäeva pidavast Lihula koolist. Võistkondi on alati kolm: “Linnavurled”, ehk siis Lihula poisid, kes elavad Lihulast väljas. Teiseks kohalikud noored, kes endiselt kodukandis ja kolmandaks veteranide võistkond.

Turniiril mängiti kolm väga kõrgetasemelist mängu. Pilgeni täis Lihula Spordihoonesse kogunenud pealtvaatajatele pakuti korvpalli selle kõige akadeemilisemal kujul.
Võistkondi oli platsil juhtimas sellised korvpalliga väga kaua aega seotud olnud õpetajad-treenerid, või endised tipptegijad nagu Paavo Veermäe, vennad Uku ja Siim Hinsberg, Mairo Kanter jt.

Mängijate hulgas oli Eesti KSL meistreid, Läänemaa meistreid ja ka Eesti noortekoondissesse jõudnud mängumehi. Eelkõige oli turniir aga vanade sõprade taasnägemine ja lõbus ajaveetmine, nagu kordas veteranide võistkonna kapten Paavo Veermäe.

Kolm huvitavat pallilahingut reastas lõppjärjestuse järgnevalt: esikoha saavutas “Linnavurlede” tiim, järgnesid Lihula Veteranid ja Lihula kohalikud.

Võitjameeskonnas mängisid: Uku Ehasalu, Tõnis Mölder, Egert Kallaste, Tõnis Pelapson, Rainer Tükk, Martin Voll, Reigo Tomingas, Margus Pärjala, Kristo Linn. Treener Madis Mölder.

Iga-aastase ülihuvitavaks kujunenud viskevõistluse kolm paremat olid Mairo Kanter, Argo Mõtt ja Uku Hinsberg. Kusjuures, võitja tabas ühe minuti jooksul tervelt 16 kolmest.

Kohtunikuna teenindas turniiri Lihula suur korvpallisõber Rudolf Lumiste. Auhinnalauda aitas katta Gamestar.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments