Haapsalu promenaadile tuleb uus hotell

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Villa Friedheim

friedheim promenaad

Villa Friedheim promenaadil. ARVO TARMULA

Ehitusettevõtja ja hostelipidaja Albert Tamme müüs Haapsalu promenaadil asunud villa Friedheimi kinnisvarafirmale GMP Investeeringud.

Tamme ütles, et tehing toimus augusti alguses. „Sinna tuleb hotell, projekteerija käib praegu majas sisse-välja,” rääkis Tamme.

Haapsalu taastusravihaigla ja kuursaali vahel mererannas paiknev hoone on seisnud aastaid tühi, kuigi on oma asukoha ja arhitektuuri poolest promenaadi tähelepanuväärsemaid ehitisi.

GMP Grupi juhatuse liige ja üks kahest omanikust Ants Juhani ütles Lääne Elule, et ettevõte ostis tõesti Haapsalus Supeluse tänaval asuva kinnistu.

„Plaan on kaunis ajalooline villa taastada ja restaureerida, et rajada sinna väga heal tasemel  restoran ning butiikhotell, mis oleks edaspidi väärikaks sümboliks Haapsalu linnale,” märkis Juhani.

Juhani lisas, et investeeringu suurus selgub pärast muinsuskaitse eritingimuste ja projekti valmimist. Ta märkis, et arhitektiga ei ole veel lõplikku kokkulepet sõlmitud.

GMP Investeeringud kuulub samanimelisse GMP gruppi. Viimase äritegevust iseloomustab, et kinnisvara ehitab samasse gruppi kuuluv firma. Ka villa Friedheimi hakkab ümber ehitama hotelliks OÜ Vilcon Ehitus.

Ettevõte märgib oma kodulehel, et on käiku andnud sadu tuhandeid ruutmeetreid kinnisvara: äri- ja eluhooneid, spodikomplekse. Peale betoonivalamise tegutsetakse ka toitlustuses, majutuses ja tootmises. Firma ajab äri peale Eesti ka Lätis, Ukrainas, Soomes ja Venemaal.

Juhani märkis, et ettevõte avas kuus aastat tagasi Otepääl GMP Clubhoteli. „See on  populaarne ja külastajate tagasiside põhjal väga kõrge reitinguga. Seal tegutsev Pühajärve restoran on valitud Eesti 50 parema restorani hulka kolmel viimasel aastal,” kiitis Juhani.

Tamme pani umbes kümme aastat tagasi soetatud hoone müüki tänavu kevadel 530 000 euroga. Kui palju ta müügilt teenis? Selle küsimuse peale keeras Tamme sõnatult selja ja sammus kiiresti toast välja.

Maa-ameti tehingute statistika järgi võis tehingu suurus olla 180 000 eurot, just nii suur on kõige kallim hoonestatud ärimaaga tehtud tehing sel aastal Haapsalus.

Praegu tegutseb kunagi haiglana kasutusel olnud hoone endises katlamajas Hugo kohvik. Hoone on ehitatud 1885.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
8 aastat tagasi

Linn võiks selle Viigi poe kõrval oleva nurgapealse kollase kummitusmaja ära lammutada ja teine on poolenisti põlenud roheline majamürakas mõnisada meetrit kino poole. See kukub varsti turistidele päehe.

oi
8 aastat tagasi

kui tore. tuleb juurde uusi töökohti ja turiste

Imbi
8 aastat tagasi

Amanda, keda Sa jäletiseks pead? Kas tõesti neid puudega inimesi, kes seal ravil käisid? Vaata, et Sa ise kunagi jäletiseks kogemata ei saa! Edu Sullegi!

otell
8 aastat tagasi

Mis saab, mis saab, ostke ära ja tehke midagi ilusat!

kaua+võib!?
8 aastat tagasi
Reply to  otell

juba ostetud ju. mõni hoone aga jäetakse seisma ja midagi ei toimu,Edasi ka ei müüda

Max
8 aastat tagasi

Ja mis saab Wiedemanni 14-endise raamatukogu hoonest,nüüd on rohtu kasvanud ja prügihunnik välisukse ees?

Pille Savisaar
8 aastat tagasi

Aga mis saab minu lapsepõlve aegsest kultuurimajast,mis aastaid kile all on
keset kaunist linna?

kaua võib!?
8 aastat tagasi

Mis saab linnuse juures olevast hotellist,jääbki kile alla?

Amanda
8 aastat tagasi

Hädasti on vaja! Pakume peldikutele konkurentsi! Majas kummitab! Seal hoiti omal ajal jäletisi! Edu!

Petser
8 aastat tagasi

oli ka aeg,kullaauk on see maja kui see teenima hakkab 😉

tegija teeb
8 aastat tagasi

Tore, kui väärikas hoone korda saab. Linn võidab sellest, inimesed võidavad.

(Y)
8 aastat tagasi
Reply to  tegija teeb

tore uudis, Haapsalu saab veel yhe kylalistemagneti, see meile k6igile kasuks!