Teppanile Balti matšilt hõbemedal

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

31. juulil ja 1. augustil toimus Valmieras Läti presidendi karikas kergejõustikus. Selle raames võtsid Balti riigid võistkondlikku mõõtu täiskasvanute ja B vanuseklassi (sünd. 2000 ja 1999 aastatel) arvestuses. Läänemaalt oli koondisse arvatud täiskasvanutest Margus Luik ja noortest Martin Teppan ning Anna-Maria Vjazemski. Parema etteaste tegi Martin Teppan, kes 800 meetris jooksus läks algul kohe juhtima ja vedas võistlejaterivi 600 meetrit, siis läks Läti poiss Gints Dringulis mööda, kes ka võitis. Kuid Martin suutis olla konkurentsivõimeline lõpuni, lõpetades teisena, suurepärase ajaga 2.04,77, parandades isiklikku rekordit kuue sekundi võrra. See aeg on tänavuses Eesti täiskasvanute hooaja edetabelis 29. Kuid väga suuri järeldusi sellest kohast ei tasu teha. Järgmine aasta tuleb tal rinda pista aasta vanematega ja need on oluliselt kiiremad poisid, joostes juba 2 minuti piirimaile.

Vjazemskil tuli leppida 7. kohaga, hüpates 5.21. Aga kusagil tuleb õpperaha maksta. Ega tulemus siiski paha polnudki ja noortekoondise uks on igatahes paotatud.

Kuigi Margus Luik parandas hooaja tippmarki 10 000 m kiirkäimises 1,5 minutiga, saades ajaks 46.15,99, polnud ta ise selle tulemusega sugugi rahul, sest nägi võimalusi enamaks.

Noored saavutasid Valmieras kokku 11 esikohta, sellest Ken Mark Minovski 2, võites mõlemad lühimaajooksud.

Täiskasvanute paremaks tulemuseks tuleb lugeda Tanel Laanmäe odaviske võitu tulemusega 81.50, mille eest teenis auhinnaraha 700 eurot. See on selline Läti presidendi karika omapära, et vastava normi täitmisel saad korraliku rahalise preemia. Ega eestlastele neid kõvu auhindu palju jagunudki. Veel  teenis Margus Kirt odaviske teise koha (79.59) eest 500.-, ilmselt eestlastest rohkem enam keegi ei teeninud. Täiskasvanutest võiks välja tuua veel Kati Ojaloo võitu vasaraheites 62.54 ja Jaak-Hendrich Jagori võitu 400 m tõkkejooksus ajaga 51,39

Kuigi täiskasvanud saavutasid rea isiklikke rekordeid ja nii mõnegi hea tulemuse, tuli võistkondlikult leppida siiski 3. ehk viimase kohaga.

Noored esinesid võistkondlikult siiski tunduvalt paremini. Saavutati ka mitmeid kaksivõite nagu noormeeste 300 m tõkkejooksus või neidude 200 m jooksus. Kuigi noormehed kaotasid Lätile 6 punkiga esikoha, edestasid neiud teisi tervelt 27 punktiga. Seega, noorte osas ollakse endiselt Baltimaade parim võistkond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Omar
8 aastat tagasi

Martin on väga tubli ja Endel hea treener. Oleks pidanud ise Endli õpetussõnu omal ajal kuulama ja mitte ülepeakaela TSIKI-i tormama. Aga selle kõige kompenseerib minu poeg Kristian, 2002 sündinud ja isiklik 800 m – 2.13,87.

Anonüümne
8 aastat tagasi

Martin on väga tubli ja Endel hea treener. Oleks pidanud ise Endli õpetussõnu omal ajal kuulama ja mitte ülepeakaela TSIKI-i tormama. Aga selle kõige kompenseerib minu poeg Kristian, 2002 sündinud ja isiklik 800 m – 2.13,87.