Väravamüügi päeval käis oodatust enam ostlejaid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

IMG_6488Saue 5 majaperenaine Merike Laur oli üks, kes täna väravad avas ja andis võimaluse tarbetuks muutunud kraamil uus omanik leida. Foto Arvo Tarmula

Täna avasid kümme Haapsalu elamist külastajaile oma hoovi, et väravamüügi päevaga ülearune kraam müüki panna ja seeläbi koju ruumi luua.

Üheksa kirbuturuks muutunud hoovi olid kodud, erandiks vaid Epp-Maria galerii, kus perekond Arro galeriihoovis oma kaupa müüs. Enamik müüjaid oli huviliste rohkuse üle heas mõttes üllatunud.

Müügile oli pandud riideid, raamatuid, mööblit ja palju muud, kuid müügihoovide ühisjoon oli juures kauba vanus – kaasaegse poekauba asemel võis lettidelt leida pigem vanemaidesemeid.

Ürituse korraldaja ja ka ise Saue 5 hoovis müüja rollis olnud Merike Laur sõnas, et tema eesmärk pole müügiga raha teenida, vaid elamisse ruumi juurde saada. „Olen elanud selles majas 13 aastat ja selle ajaga on kogunenud palju kraami, mida endal enam vaja pole. Ostjaid on käinud palju, minevaimaks kaubaks on olnud kodutarbed ja ehted,“ ütles Laur.

Lembitu 4 aias müüdi nii seismajäänud riideid kui ka perenaise endavalmistatud villasokke ja riidest kotte. Muu kraami seast jäid silma ka rublaajast pärit tiku –ja suitsupakid. „Oleme ära müünud raamatuid, riideid ja isegi ratta, ostjaid on olnud oodatust palju rohkem. Idee väravamüügi päeval osaleda tuli sellest, et oleme varem Tallinnas tänavamüügi päeva külastanud ja tekkis tahtmine isegi sellisel üritusel osaleda,“ ütles Lembitu 4 perenaine Merike.

Nii mõnegi müüja sõnul käis ostjaid ka väljaspoolt Haapsalu, kes otsis hoove kaardi abil, kes lasi end kohalikel juhatada. Lembitu 4 pererahva sõnul oli uudistajaid isegi näiteks Viljandist ja Valgast.

Väravamüügi päeva korraldas Vana Haapsalu Selts. Hoovid olid ostjatele avatud kell 12-16.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karla
8 aastat tagasi

äge üritus???-mida siis inimesed tegema peaksid viimases näljahädas…
kui asjad müüdud… müüakse väravates sinisilmseid ja blonde lapsi…

kodanik
8 aastat tagasi

Väga äge üritus. Lihtne ja suuremate kuludeta korraldatav. Lisaks vanakraamist lahtisaamisele on super see, et inimesed omavahel hoopis teises kontekstis suhtlevad. Rõõmu ja nalja oli palju. SUURED TÄNUD VANA HAAPSALU SELTSILE eestvedamise eest!

jöran
8 aastat tagasi

ikkagi WILD WEST

jöran
8 aastat tagasi

Super lahe üritus! Ameerika autod meil juba on – nüüd võtame garaazimüügi kah omaks ja loodan et see edaspidigi veel suuremalt toimub. Kas keegi teab veel mingeid tavasid ameerikast? Läänemaale sobivad need – ikkagi

Inc
8 aastat tagasi

Kadedus paneb korralikult kiunuma inimesed…

uskumatu
8 aastat tagasi

et selline sodi vedeleb Saue 5 väljast ilusas majas

Karla
8 aastat tagasi

õudne prügiladu..isegi Kübe kamp põgenes sellist asja nähes Lihulasse

xp
8 aastat tagasi

On’s selleks spetsiaalset päeva vaja? Oma nodi võiks ju müüa kas või iga päev.

järgmine
8 aastat tagasi

kord võiks asja korraldada prügimäel, kindlasti leiab mõni huviline omale midagi

Merike
8 aastat tagasi

Täname korraldajaid,oli väga vahva ettevõtmine.