Haapsalus peeti üle 300 osalejaga rattaralli

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

DSC_6678 (Large)

Haapsalu rattaralli 100 m enne finišit. Foto: Tiina Liiv

Täna keskpäevaks kogunes Haapsalu veekeskuse ette üle kolmesaja rattahuvilise, et startida juba 15. korda peetaval Haapsalu rattarallil. 

Pikema distantsi pikkusega 129 km võitis lätlane Maris Kalejs. Poodiumule pääsesid veel Karl-Arnold Vendelin ja Peeter Pung, saades kõik ajaks 3.03,58.

Võitja Maris Kalej võttis sõidu kokku lühidalt: „Tuul tegi sõidu raskemaks, aga võidu üle olen väga õnnelik.”

Pika võistlusmaa parim läänlane oli Üllar Petrovitš, kes ületas finišijoone suures grupis, mis lõpetas 10 minutit ja 18 sekundit võitjast hiljem. Tema kohaks lõpuprotokollis märgiti 49. „Päris hea oli sõita, vahepeal sain isegi liidritega suurel grupil eest ära, kuid pikapeale hakkas nende tempo üle jõu käima,” kommenteeris Petrovitš.

Samas grupis lõpetas rattaralli teinegi Läänemaa jalgrattur Steve Astok, kes sai 64. koha.

100. kohaga ületas finišijoone tippspordist loobunud ja Tour de France 4kordne etapivõitja Jaan Kirsipuu. 

Kokku lõpetas 129 km sõidu 180 ratturit. 

Lühema sõidu, pikkusega 53 km, võitis Indrek Viska ajaga 1.25,06, teisena lõpetas Karl Brent Premet ja kolmandana Jaanus Prükkel. 

Lühikese võistlusmaa parim läänlene oli Andrus Tammistu, ületades lõpujoone 47. kohaga. 

Parim naine Läänemaalt oli lühikesel sõidul 104. kohaga õpetanud Piia Jaaksoo, napilt tema taga lõpetas Kädi Raadla. 

M60 vanuseklassis saavutas Mati Kallemets 2. koha. „Esmakordselt pääsesin Haapsalus poodiumile, tavaliselt olen jäänud neljandaks,” sõnas tänavu üle 2000 kilomeetri jalgrattal läbinud Kallemets. 

Lühema sõidu lõpetas 159 ratturit.

Haapsalu rattaralli etapikorraldaja Jaan Saviiri sõnul kulges võistlus igati hästi. „Ilm oli ilus ja kõik olid rahul,” sõnas Saviir. Tema hinnangul on Haapsalu rattaralli eriline just sellepärast, et sõit toimub täiesti laugel maastikul. „Kõik teised rattarallid on oluliselt künklikuma profiiliga,” ütles Saviir. 

Filter maanteekarikasarja peakorraldaja Mihkel Reile hindas võistluse kulgu samuti positiivseks. „Üsna tugevalt puhunud tuul lõhkus ratturite grupid väiksemaks, mis muutis sõidu ohutumaks. Minu kõrvu on jõudnud teade vaid ühest kukkumisest, kuid ka seal ei olnud midagi hullu,” teatas Reile. 

Haapsalu rattaralli on Filter maanteekarikasarja 4. etapp. Järgmine rattaralli toimub künklikel Pandivere teedel 26. juulil. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments