TLÜ Haapsalu Kolledž sai Safe Community võrgustiku tugikeskus

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Hele Leek-Ambur. Foto: Arvo Tarmula

Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledž koos Tervisedenduse ja Rehabilitatsiooni Kompetentsikeskusega kinnitati Maailma Terviseorganisatsiooni „Safe Community“ ehk turvalise kogukonna võrgustiku regionaalseks tugikeskuseks.

Safe Community võrgustiku peadirektori Guldbrand Skjönbergi teatel on Haapsalu Kolledž täitnud kõik tingimused saamaks rahvusvahelise Safe Community võrgustiku regionaalseks tugikeskuseks. Kokku on maailmas 21 tugikeskust, sh Kesk-Euroopas kuus ja Ida-Euroopas üks, mis asub Sloveenias. 

Safe Community võrgustiku liikmeks saamine eeldab kogukonna teadvustatud tegutsemist õnnetuste ja vigastuste ohtude, keskkonna riskitegurite hindamisel ning teadlikku ja koordineeritud tegevusi vigastuste arvukuse vähendamiseks," ütles tervisejuhi õppekava juht Hele Leek-Ambur. Eestist kuulub rahvusvahelisse võrgustikku 4 kogukonda – Raplamaa, Läänemaa, Viljandimaa ning Tallinna linn. Tugikeskuse roll on nõustada kogukondi, maakondi, organisatsioone, ettevõtteid vigastuste ennetamise valdkonnas.“

Tallinna Ülikoolis on viis interdistsiplinaarset teaduspõhist fookusvaldkonda, millest üks on terve ja jätkusuutlik eluviis. Selle valdkonna alla kuuluvad TLÜ Haapsalu Kolledžil kaks teemaga otseselt seotud õppekava: tervisejuht ja liiklusohutus. Mõlemad õppekavad toetavad teaduspõhist lähenemist vigastuste ennetamisele. Tugikeskuse toimimist uurimisvaldkonnas toetab Tervisedenduse ja Rehabilitatsiooni Kompetentsikeskuse rahvusvaheline teadlaste ja spetsialistide võrgustik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments