Jaanus Karilaid: Tahetakse ainult hääli ja nooruslikku kuvandit

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Jaanus Karilaid

„Valimisea langetamine on mainekujunduslikult väga hea samm, aga sisult Reformierakonnale omaseks saanud potjomkinlus,“ arvas seadusemuudatuse kohta Riigikogu liige, keskerakondlane Jaanus Karilaid (pildil).  

„Kui 16aastane saab valida, miks tal siis kandideerida ei lubata – sellepärast, et tahetakse ainult hääli ja nooruslikku kuvandit oma brändile. Jutt kaasamisest on tavaline uinutamine, sest on näha, kui kohmakas on kaasamine aktsiisipoliitikas, kui olematu on see regionaalpoliitikas. Haapsalu raudtee taastamise puhul oleme kaasanud kõik tasandid, aga otsustamine on ikkagi peaministri erakonna käes. Õppekavade kohandamine, et valmistada 16aastast ette poliitikas orienteeruma, on jäetud viimasele sekundile. Kõik see viitab pelgalt „linnukeste” korjamisele.

Keskerakond toetanuks põhiseaduse muutmist, kui koos hääleõigusega oleks antud ka kandideerimise õigus koos haridusministeeriumi sellekohase ettevalmistava tegevusega.

Valimisea langetamine on pseudoprobleem, mis ei lahenda ühtegi sisulist küsimust Eesti tulevikku silmas pidades, poliitilise trummi tagumiseks on see aga piisav.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments