Raidma kangutas Kiltsi tööstuspargi kännu tagant lahti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Keskkonnaminister Mati Raidma arvates võiks Kiltsi tööstuspargi arendamiseks juba praegu luua sihtasutuse, kes taotleks riigilt tööstuspargi tarvis maad. Riik osaleks sihtasutuses maaga.

Teisipäeval osales keskkonnaminister Mati Raidma Haapsalu volikogu saalis peetud arutelul, kus üheks jututeemaks oli ka Kiltsi tööstuspargi rajamine.

„Kiltsi tööstus- ja ettevõtluspiirkonna arendus on takerdunud maaküsimustesse,“ nentis Ridala vallavolikogu arengukomisjoni liige Reimo Nebokat enne koosolekut. Ta oli veendunud, et maaküsimus saab lahendatud. „Kui leiame võimaluse luua omavalitsuste ja ministeeriumi koostöös sihtasutuse, kelle ülesandeks saab olema tööstuspargi väljaarendamine,“ lausus Nebokat.

Arutelul osalenud Ridala abivallavanem Helen Koppa ütles, et minister Raidma pakkus Kiltsi tööstuspargi maaküsimuses välja uue lahenduse.

„Meie loogika oli selline, et vald taotleb riigilt tööstuspargi jaoks maad munitsiopaalomandisse ning kui vald on maa saanud, siis asutame sihtasutuse, kes hakkab tööstusparki arendama,“ selgitas Koppa. „Minister pakkus, et sihtasutuse võiks luua juba praegu ning maad hakkaks riigilt taotlema valla asemel hoopis sihtasutus. Riik osaleks tööstuspargi sihtasutuses maaga.“

„Hakkame seda liini ajama,“ ütles Koppa. „Kõik arvavad, et asjal on jumet ning seega pole oluline, kes maa omanik, peaasi, et tööstuspargi rajamine edeneks.“

Tööstuspargi rajamise esimeses etapis aastatel 2015-2020 tahetakse ehitada Haapsalu-Rohuküla maanteega paralleelseelt kulgev tänav ning elektri-, vee-, kanalisatsiooni- ja sidetrassid.

Esimeses ehitusjärgus planeeritakse Kiltsi tööstusparki 11 krunti. „Oleme kavandanud, et tööstuspargis tegutseda puidu-, logistika- ja elektroonikaettevõtted, kes pakuksid tööd umbes 110 inimesele“ ütles Helen Koppa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Riho
9 aastat tagasi

Olgem ausad, sinna tööstusparki ei ole ju ühtki rentnikku tulemas! See on sama absurdne teema Ridala vallaviletsusel, nagu rajada Pullapääle surfikeskus!
Kahjuks tegeletakse vallavalitsuses kas siis mittemidagi-tegemisega või lollustega. Ammu oleks sinna vaja uusi inimesi, uut hingamist.

pilvede all
9 aastat tagasi
Reply to  Riho

kuidagi peab kohvijoomist õigustama

eelmisele
9 aastat tagasi

Raidmaa peidab nende lammutamistega lihtsalt enda erakonna kuritegude jälgi et need riigi saamatust varjutama ei jääks. Nebukat kiidab takka – karga porri

eelmisele
9 aastat tagasi

Udutajad:) juba põlvili kerjavad hääli

Ulrik
9 aastat tagasi

Mõistlik oleks kõigepealt luua sihtasutuse loomise sihtasutus kuhu võiks laiapõhjaliselt kaasata hulga juhatuse liikmeid ja muidu toredaid inimesi kes saaksid maksumaksja raha eest mõned aastad asja jätkusuutlikkust analüüsida.

mullitajad
9 aastat tagasi

enne valimisi hakatakse jälle seebimulle puhuma, vallaviletsad võiks esmalt rahvale tutvustada, kuidas lennuvälja otsas asuvas jaapani külas elu kulgeb ja seda teenindavad sajad eestlased tööd rabavad ja rikkust koguvad

Oi,oi...
9 aastat tagasi

Idee pole midagi uut. Seesugune skeem on juba ammu kasutusel. Ma ei saa nendest reformikatest absoluutselt aru. Vennikeste käes on keskvõim. Võiks nagu asjadega tõsisemalt tegelda, aga tahtlikult venitatakse ja tullakse omateada uute ideedega välja just enne valimisi. Olen kindel, et jällegi hakatakse otsima põhjusi, miks seda ideed realiseerida ei saa ja sinna kõik jääbki. Elu on näidanud, et oma eksistentsi õigustamiseks rabatakse just vastuaktsioonide otsimisega. Elame-näeme…..

Reimo Nebokat
9 aastat tagasi
Reply to  Oi,oi...

Kes ja kus venitab?
Kiltsi tööstusalast on räägitud pikalt. Ka mina olen sellest varasemalt kirjutanud ja võtnud vallavolikogus sõna. Seni on jäetud avalikkusele mulje, et kõik on tehtud – https://online.le.ee/2014/08/14/kiltsi-toostuspark-takerdus-maaomandi-taha/

Ongi palju tehtud, kuid mõned sammud veel enne tööstuspargi rajamist vaja teha. Ja need tuleb ära teha, seetõttu ka ministri asjaosalistega kokku viisin, et lahendusi leida.

Reimole
9 aastat tagasi
Reply to  Reimo Nebokat

Millist vastust sa ootad? On see sihtasutuse idee sulle ja sinu erakonna kaaslastele on midagi uut? Haapsalu linnale võib-olla küll ja sinule ka. Aga seda teed oleks võinud juba ammu minna ja keskkonna ministri amet olnud ju reformikate käes. Milles ikka asi? Ärge palun süüdistage kedagi teisi, ise olete süüdi ja nüüd mängite lolli….Häbematus!!!!!!