Haapsalus kerkib Krahviaias Laikmaa paviljon

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

laikmaa paviljon arvo tarmulaLaikmaa paviljon Krahviaias. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnuse kõrvale Krahviaeda kerkiva Laikmaa paviljoni postid said teisipäeval püsti ja lähiajal on paviljoni konstruktsioon enam-vähem valmis.

„Kui poleks ette tulnud väikesi takistusi, oleks juba teisipäeval ka vööringi peale saanud,” ütles Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman. Ta lisas, et päris valminuks saab paviljoni siiski pidada kevadel, kui tehtud on ka teed ja haljastus.

Paviljoni tuleb kunstnik Ants Laikmaa mälestuspink. Esialgne mõte oli võtta paviljoni istepingi kavandamisel eeskujuks kunstniku Taebla-kodus asuv tigudiivan. Peeter Vikmani sõnul on pingi kohta Krahviaja haljastusprojekti autori Kersti Lootuse kujutlus, kuid milline hakkab puidust pink lõpuks välja nägema, pole veel selge.
Vikmani sõnul tuleb mälestuspink selline, mida annab talveks varju tõsta.

Linnavolikogu otsustas Laikmaa pargipaviljoni rajamise 2013. aasta septembris ja toonases otsuses kohustati linnavalitsust tagama paviljoni valmimine 1. augustiks 2014. Paviljoni maksumuseks hinnati 40 000 eurot. Peeter Vikmani sõnul läheb ehitus pisut kallimaks – üle 44 000 euro.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments