Läänemaa turismiettevõtja langes petukirja ohvriks

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Screenshot 2014-12-29 10.00.59Selline petukiri potsatas paljudesse e-postkastidesse. Repro

Jõulude ajal hakkas levima päris ladusas eesti keeles kirjutatud petukiri, mille üks ohver on ka Läänemaal majutusega tegelev Anu Kari.

Jõululaupäeva hommikul kl 8 laiali saadetud e-kiri teatas, et Anu Kari on sattunud Inglismaal hätta ja palub abi.

“Loodetavasti jõuab see kiri teieni õigeaegselt. Käisin reisil Newcastle, Suurbritannia, ning reisi käigus varastati mu dokumendid, sealhulgas pass ja krediitkaart, mis olid minu kotis. Saatkond oli nõus abistama minu lennu organiseerimisega ilma passita, minu kanda jäi piletikulu ja hotelli arve.

Paraku ei ole mul võimalik aga kontole ligi pääseda ilma pangakaardita ning pank ei ole suuteline nii kiiresti uut kaarti väljastama, et ma lennule jõuaksin ja hotelliarve tasutud saaksin. Antud olukorras olen sunnitud paluma lühiajalist laenu, mille saan tagasi maksta niipea kui koju tagasi jõuan.

Vajan summat mis oleks 1000 Euro, et katta oma kulud. Kui oleks võimalik raha saata Western union või MoneyGram kaudu, siis see oleks kõige parem. Vabandan ebamugavuse pärast, aga mul on vaja jõuda järgmisele lennule ja igasugune abi on teretulnud.

Kui on võimalik aidata, siis saadan oma konto andmed.”

“Magasin alles, kui hakkasid esimesed telefonikõned tulema,” ütles Anu Kari.

Mõni inimene oli juba jõudnud kirjale vastata ja saanud ka kontonumbri, kuhu raha kanda. Mõni hoiatas, et tegemist on petukirjaga.
Mõni tahtis kontrollida, kas kirjas toodud info on õige.

Oma arvutile Anu Kari enam ligi ei pääsenud, see oli blokeeritud.

“Võtsin politseiga ühendust ja tegin ka kirjaliku avalduse,” ütles Anu Kari.

Mõni, kes oli sellele kirjale vastanud, sai oma küsimustele kiiresti vastuse, samuti selges eesti keeles.

“Vastati, et olen endiselt hädas ja et raha saatmisega on kiire,” sõnas Kari. Kas keegi ka tõesti raha saatis, ei osanud Anu Kari öelda.

Täna hommikul saabus Lääne Elu postkasti järjekordne hädakiri, tekst oli seesama, aga “hättasattunu” on seekord keegi Heino Nõel, tema kirja all on ka Pärnu aadress ja telefoninumber.

Lääne prefektuuris oli 24. detsembril registreeritud kaks teadet sellise kelmuse kohta. Kaaperdatud meilikontod on asunud meilirakenduses gmail.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Brice
1 aasta tagasi

Kõigi oma laenutaotluste puhul saatke meile e-kiri allolevale aadressile. Taotlus töödeldakse kiiresti ja raha on teie pangakontol saadaval 24 tunni pärast.

E-post: brice.landry.ltd.corp@gmail.com

Brice
1 aasta tagasi

Kõigi oma laenutaotluste puhul saatke meile e-kiri allolevale aadressile. Taotlus töödeldakse kiiresti ja raha on teie pangakontol saadaval 24 tunni pärast.

E-post: brice.landry.ltd.corp@gmail.com

Selena jesus
2 aastat tagasi

võtke ühendust härra wolfgangiga e -posti aadressil: susanewolfgangkredit@gmail.com,
WhatsApp; +447537146783, ta andis mulle hiljuti laenu, võtke nüüd temaga ühendust, et aidata teil kiireloomulisi laene saada.

PINKY
2 aastat tagasi

Kiireloomuline laenupakkumine.
Tere kõigile, tahaksin öelda suured tänud George Williamsile, kes laenas mulle haige lapse ravimiseks laenu. Mul on nii hea meel tutvuda George Williamsiga, võtke temaga ühendust e-posti teel, kui vajate kiiret laenu äri- või isiklikuks laenuks (georgewilliamsloanfirm333@gmail.com)

Andrea Moravcikova
2 aastat tagasi

Ma tahan hinnata Karin Sabine’i laene minu jaoks 10 000 euro suuruse laenu jaoks. kui vajate kiiret laenu, siis hoiduge võltsitud laenuandjate pettusest ja pöörduge reaalse laenufirma kaudu e-posti teel sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861