Haapsalu korvpallikool kaotas ülipingelise mängu Orissaare vastu

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12

Reede õhtul kohtusid Haapsalu spordihoones peetud korvpalli Eesti meistrivõistluste 2. liiga alagrupimängus Haapsalu korvpallikool ja Orissaare Rock. Mäng oli tasavägine, kuid haapsallastel tuli siiski leppida 69:76 kaotusega.

Pingelisele mängule lisasid vürtsi ka mõnikümmend pealtvaatajat, kes just eriti mängu teisel poolajal meeskondadele elavalt kaasa elasid.

Mängu skoori avasid saarlased kolmepunktiviskega. Meie meeskond ei lasknud end heidutada ning peale kolme mänguminutit juhtis korvpallikool juba 4:3. See edumaa oli aga petlik, sest Orissaare võistkonnal õnnestus tabada kiirelt mitu viset ning veerandaja keskpaigaks vaatasid Haapsalu kurvastuseks tabloolt vastu numbrid 4:12.

Järgmise 5 minuti jooksul jagust põnevust piisavalt. Momendiks, mil veerandajast oli mängida jäänud ligi kolm minutit, oli Haapsalu taas järgi jõudmas ja maas oldi vaid 2 punktiga, 15:17. Kahjuks ei õnnestunud korvpallikoolil allesjäänud minutitel peale ühe vabaviske rohkem korve tabada ja veerandaja lõpuks oli vahe kasvanud 16:25 peale.

1. ja 2. veerandaja vahel olnud pausist näis olevat olnud kasu. Esimese kahe minutiga viskas Haapsalu võistkond 5 punkti. Saarlased pidid leppima samal ajal nulliga. 2. veerandaja keskpaigaks oli vahe aga taas kasvanud Orissaare kasuks. Momendil, mil mängida oli jäänud 4 minutit ja 35 sekundit, võeti time out ja punktide vahe oli 24:34.

Time outist oli korvpallikoolile kasu, sest vastaste edumaa hakkas taas järgemööda kahanema. Esimene poolaeg oleks võinud vabalt lõppeda seisuga 33:38, kuid saarlaste poolt viimasel sekundil teele saadetud kolmepunktivise kergitas nende skoori 41 punkti peale.

Saarlased hoidsid edumaad ka kolmanda veerandaja esimesel poolel, juhtides peale paari mänguminutit juba 13 punktiga. Tundus, et Haapsalu võib olla murdumas. Seda aga siiski ei juhtunud ning kolmanda veerandaja lõpuks olid saarlaste edumaa kahanenud ainult kahe punkti peale. Haapsalul 54 ja Orissaarel 56. Üha pingelisemaks muutuv mäng pani ka publiku valjuhäälsemalt kaasa elama.

Neljanda veerandaja esimene pool kulges Haapsalu taktikepi all. Peale paari mänguminutit juhiti 59:58 ja veerandaja keskpaigaks oldi ees juba 4 punktiga, 64:60. Saarlased olid sunnitud võtma time outi. Ilmselgelt oli sellest abi, sest minuti jooksul seis viigistati ja ajaks, mil mängida oli jäänud 3 minutit, oli Orissaare meeskond juba 4 punktiga ise ees.

Korvpallikool kahandas punktivahe järgmise minuti jooksul taas 2 punkti peale, kuid siis ebaõnnestus paar kolmepunktiviset, mis lasi Orissaarel oma edumaad hoida. Saarlased lõpetasid oma rünnakud edukamalt ning mängu lõpuskooriks tuli 76:69 Orissaare kasuks.

"Mäng oli pingeline ja vajasime võitu" iseloomustas kohtumist Haapsalu korvpallikooli treener Marek Pragi. Orissaare tugevustega oli meie meeskond kursis olnud ja midagi väga üllatavat haapsallaste jaoks ei olnud. Pragi sõnul lasti vastasel visata mitmeid korve tänu rumalatele pallikaotustele. Samas kiitis Pragi saarlaste viskeoskust. "Vastane viskas ülihästi," lausus Pragi.

Haapsalu korvpallikoolil on 2. liiga alagrupimängudes nüüd 2 võitu ja 4 kaotust. Et pääseda play-offi tuleb olla alagrupis 3 parema seas, kuid praegu on korvpallikool oma alagrupis neljandal kohal. Järgmisena võtab Haapsalu korvpallikool mõõtu Paide võistkonnaga, kellega kohtub 21. detsembril Paides.

Haapsalu korvpallikool on ainus Läänemaa võistkond, kes mängib korvpalli Eesti meistrivõistluste 2. liigas.

Fotod: Merilin Kaustel-Lehemets.

Korvpallikool (1) (1024x683) Korvpallikool (2) (1024x683) Korvpallikool (3) (1024x683) Korvpallikool (4) (1024x683) Korvpallikool (5) (1024x683) Korvpallikool (6) (1024x683) Korvpallikool (7) (1024x683) Korvpallikool (8) (1024x683) Korvpallikool (9) (1024x683) Korvpallikool (10) (1024x683) Korvpallikool (11) (1024x683) Korvpallikool (1024x683)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
veteran
9 aastat tagasi

Kuule Aap kus sa seal koolipoisse näed ? Sellest ma just kirjutasingi. Tehke endal asi selgeks,siis alles võtke kommenteerida.

aap
9 aastat tagasi

minu meelest just õige nimi. küll noored koolipoisid ka ükskord viskama õpivad, kogemusi on vaja lihtsalt.

veteran
9 aastat tagasi

Kahjuks on Haapsalu meeskonna nimi küll valesti valitud. Korvpallikoolilt ootaks ikka paremaid esitusi, kui juba vabaviskeid ei suudeta realiseerida… Hr. Pragi peaks hakkama tegelema alt-üles ehk siis ise kasvatama meeskonna ! Praegu ei ole tal ju mingit autoriteeti, sealt ka tulemused.