Haapsalu linnavalitsus muudab haridusasutustes tasustamise korda

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnavolikogu novembriistungi kaalukaim eelnõu on määrus, mis muudab Haapsalu linna haridusasutuste töötajate tasustamise korda.

Munitsipaalharidusasutuste ametikohad on jagatud nelja palgagruppi. Jaotuse aluseks on nõutav haridustase, töö keerukus ja vastutuse ulatus.

Esimesse, kõige väiksema palgaga grupis võib palk varieerida 390-500 euro vahel. Sellist palka võivad saada lihttöötajad ja abipersonal, nt koristajad, abitöölised jt.

Teise palgagruppi kuuluvad oskustöötajad, teenindajad, keskharidusega või keskastmespetsialistid, kantseleitöötajad, sh juhiabid ja kokad võivad teenida 450-800 eurot.

Kolmandas grupis jääb palk 690 – 1000 euro vahele. Sellist palka võivad saada kõrgharidusega erialaspetsialistid: pedagoogilised töötajad, noorsootöötajad, hariduse tugispetsialistid jts.

Neljanda rühma moodustavad juhid ja tippspetsialistid (direktorid, kooli õppealajuhatajad jt. Nende teenistus jääb 900-1700 euro vahele.

Eelnõu annab haridusasutuse juhile õiguse määrata personalile aastaeelarves töötasuks ettenähtud summa piires lisatasu, ühekordseid toetusi ja preemiaid.

Haridusasutuse juhtidele võib linnapea määrata ühekordseid toetusi ja preemiaid, kui haridusosakond on sellekohase ettepaneku teinud.

Aselinnapea Liina Põllu selgituse kohaselt on muudatusi vaja, et juhid saaksid paindlikumalt reageerida muutuvaile oludele ja komplekteerida vajalik töötajaskond. Mõnda ametikohta ei vajata enam, mõne järele, nt haridustehnoloog on aga tekkinud vajadus. Või on ametikohale ettenähtud ülesanded koondatud mõne teise ameti tööülesannete hulka. Põld toob näiteks, et hariduslike erivajadustega laste koordinaatori ülesandeid täidab koolis sotsiaaltöötaja.

Kiirelt muutuvate vajaduste puhul muutub täpne ametinimetuste loetelu eksitavaks ja teeb töölepingute sõlmimise keerukamaks, põhjendab Põld muudatuste vajadust.

Tänavu kevadel vastu võetud ja praegugi kehtiv määrus jagab haridusasutuste töötajad 26 palgaastmesse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Lugenu
9 aastat tagasi

Segane värk, kas ei pidanud linnavalitsus haridusosakonda, nõuniku vastu välja vahetama? Eelnõusse tuleb ikka õiged nimed kirjutada. Täht teeb ettepaneku ja asutuse juhid moodustavad ühiskassa, maksavad töötasu või mis iganes. Milleks hämada?