Ridala rahvas võtab mõõtu mälumängus

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Uuemõisa mõis

Esimene mäng on Uuemõisa mõisahoone valges saalis. Foto: Arvo Tarmula.

„Omal ajal oli seltskond, kes tuli kokku ja arvas, et võiksime hakata tegema [mälumängu]. Esimesel aastal oli meid vähe. Võistkondi oli ehk kolm. Mingit turniiri siis veel ei toimunud,” meenutas Lea Samarajev mälumängusarja algusaegu.

Iga järgmise aastaga kasvas osavõtjate arv ja on nüüd jäänud püsima 13–15 võistkonna ümber. Võistkonnas on kuni kolm liiget.

Eelmisel hooajal koostasid küsimused Jaak Sünt, Ain Kaljuvere ja Toomas Post. Samarajevi sõnul on tänavune küsimuste koostaja Toomas Post. „Oleme kasutanud mälumänguvõistluse vormi, kus on vastusevariandid antud,” ütles Samarajev.

Tema sõnul on see traditsioonilisest mälumängust natuke leebem variant, kus tuleb toetuda üksnes oma teadmistele. Tänavu kevadel pidasid korraldajad prooviks ka ühe sellise mälumängu, kus vastusevariante ei olnud.

„Ega seegi halvasti läinud, aga osales siis 5 või 6 võistkonda – rohkem ei tulnud välja,” lausus Samarajev.

Samarajevi sõnul mängitakse ühel hooajal 7 mängu ja arvesse läheb 6 parema tulemus. Kokku saadakse kord kuus – iga kuu kolmandal reedel. Esimese mängu ajakava on seekord natuke teistsugune, sest mängitakse 31. oktoobril.

„Osa rahvast on PKCst, seetõttu pidime valima vahetusi, kus õnnestub vaba olla,” selgitas Samarajev.

Teemad on Samarajevi kinnitusel seinast seina. Mullu võitis Uuemõisa võistkond koosseisus Kersti Brandt, Toivo Tomingas ja Hannes Loss. Uuemõisa on aastaid olnud üks tugevamaid võistkondi.

Nende konkurent on traditsiooniliselt olnud võistkond Originaal. Esikolmikus on kolmas liige vahetunud sagedamini. „Punktide vahed eriti suured ei ole,” ütles Samarajev. On tulnud ette sedagi, et koha on otsustanud poolepunktine edumaa.

Turniir on osalejaile tasuta. Mälumängu korraldamist toetab Ridala vallavalitsus, kes on välja pannud ka auhinnad. Kevadel lõppenud eelmise hooaja auhind oli Titanicu näitus Tallinnas Lennusadamas. Varasemail aastail on käidud teletornis jm.

Ridala küladevahelise mälumänguturniiri esimene mäng on 31. oktoobril kell 19.30 Uuemõisa mõisahoone valges saalis. Tänavune Ridala mälumänguturniir on järjekorras juba 11.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments